10.11.2021

Mitä hyötyä sisältömarkkinoinnista on?

Jos saisin euron joka kerta, kun kuulen, että yrityksen sosiaalista mediaa ja verkkosivuja päivitetään joskus ja jouluna, olisin Roope-ankka. Monesti vanhentuneita ja vajavaisia sisältöjä perustellaan sillä, että kenelläkään ei ole niiden tekemiseen aikaa. Usein kyse on myös rahasta. Euroja ei haluta tuhlata asiaan, jonka hyötyjä ei ymmärretä. Tässä tekstissä väännän rautalangasta, mitä käytännön hyötyä sisältömarkkinoinnista yrityksellesi on.

Puhutaanko alkuun hetki Google-hauista? Oletan, että yrityksesi haluaa tulla löydetyksi, kun potentiaalinen asiakas etsii hakukoneen avulla ratkaisua ongelmaansa. Jos verkkosivunne sisällöt eivät ole ajantasalla, häviätte kilpailun niille firmoille, jotka löytyvät hakutulosten ensimmäisiltä sivuilta. Koska me nykyajan ihmiset omaamme kultakalan keskittymiskyvyn, Googlen toiselle sivulle voi piilottaa kaiken maailman jalokiviä. Voit olla varma, että kukaan ei niitä sieltä löydä.

Hakukoneoptimointia ymmärtävän sisällöntuottajan avulla löydätte verkkosivuille oikeat avainsanat, joiden avulla omaa Google-sijoitustaan voi parantaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Googlen tulokset ovat käyttäjäkohtaisia. Kun Töölössä asuva Riitta googlettaa pesukoneasentajaa, hakutulokset eivät näytä samalta kuin New Yorkissa asuvalla Tomilla. Jotta verkkosivustosi sijoitus lähtee Googlen silmissä nousuun, se vaatii aikaa, linkityksiä, liikennettä ja ennen kaikkea sisältöjä, jotka kiinnostavat kohderyhmäänne.

Blogiartikkeleiden tai ajankohtaisten uutisten säännöllinen julkaiseminen edesauttaa Googlea tietämään, että verkkosivustonne on aktiivinen. Jos tuoreimmat sisällöt ovat vuodelta 2015, kävijä poistuu sivuiltasi ennen kuin ehdit sitä huomaamaan. Tässä vaiheessa haluat ehkä kuulla tiivistetyn version, mitä hyötyä sisältömarkkinoinnista käytännössä on.

10 syytä, miksi sisältömarkkinoinnista on sinulle hyötyä

Sisältömarkkinoinnilla voidaan viitata esimerkiksi verkkosivuston tekstiin, natiiviartikkeliin, uutiskirjeeseen, videoon, podcastiin tai somejulkaisuun. Oleellista on, että sisältöjä tuotetaan strategisesti niin, että toiminta on tavoitteellista. Ethän halua kertoa yritysblogissasi auringonnousun ihanuudesta, vaan jotakin sellaista, joka tuo sinulle lisää asiakkaita tai myyntiä. Kun sisältömarkkinointia tehdään suunnitelmallisesti, hakukoneoptimointia unohtamatta, liiketoimintasi kasvaa.

 • Vaikutetaan mielikuviin ja houkutellaan esimerkiksi potentiaalisia uusia työntekijöitä
 • Löydytään paremmin Google-hauissa
 • Tuotteenne ja palvelunne menevät kaupaksi
 • Näkyvyys kasvaa, erotutte massasta
 • Tavoitetaan uusia seuraajia ja sitoutetaan vanhoja
 • Blogitekstit ovat helposti monistettavissa sosiaaliseen mediaan
 • Tarinat kasvattavat medianäkyvyyttä
 • Saatte lisää myyntiä ja enemmän yhteydenottoja
 • Brändinne kasvaa
 • Hyvä sisältö huomataan, se herättää tunteen

Kannattaako sisällöntuotanto unohtaa ikuiselle to do -listalle?

Jos firmanne sisällöntuotannosta ei vastaa kukaan tai siitä vastaa se, joka sattuu muiden töiden ohessa ehtimään, olette pulassa. Eihän putkiasentajakaan voi tehdä lääkärin töitä. Silti monessa työpaikassa on tilanne, että sisältömarkkinointi ja kirjoitustyöt sysätään ihmiselle, joka on viimeksi kirjoittanut esseen peruskoulussa. Ihmiselle, jonka ydinosaaminen liittyy johonkin aivan muuhuin kuin sisältöjen luomiseen.

Mikäli haluat päästä yllämainitun kaltaisesta tilanteesta eroon tai olla kokonaan ajautumatta sellaiseen, jatka lukemista. Hyvän copyn tai kirjoittajan etsimiseen tarvitset muutaman tiedonmurun avuksesi.

 • Varmista, että sisällöntuottaja tuntee oman toimialasi. Mitä enemmän kirjoittaja joutuu tekemään taustatyötä ja ottamaan asioista selvää, sitä enemmän se todennäköisesti teille maksaa. Jos kohderyhmäänne ovat diplomi-insinöörit, mieti, onko historiaa ja tiedotusoppia opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteri teille sopivin kirjoittaja? Tuskin.
 • Varaa riittävä budjetti. Kirjoittaminen on yhtä kuin ajattelua. Laadukkaalla ajattelulla on hintansa. Hyvät tekstit kypsyvät usein hitaasti. Älä siis vertaa sisällöntuottajan työtä ruumiilliseen työhön, jossa onnistumisia mitataan eri tavoin.
 • Ammattitaitoinen sisällöntuottaja nojautuu tekemisissään strategiaan. Hän tietää, mikä merkitys teksteillä on ja miksi niitä julkaistaan.
 • Valitse sisällöntuottaja, joka ymmärtää haasteitasi. Jos kaipaat esimerkiksi lisää kävijöitä verkkosivuillesi, valitse kirjoittajaksi ihminen, jolle SEO-osaaminen on peruskauraa.
 • Ymmärrä, miksi sisältömarkkinointi on relevantti keino näkyvyyteen.

Pätevä sisällöntuottaja on ideointikykyinen henkilö, joka ajattelee luovasti. Sen lisäksi hän on riittävän myyntihenkinen, hallitsee eri mediakontekstit ja ymmärtää visuaalisuuden merkityksen. Sellaisia on harvassa, mutta löysit juuri yhden.

Montako juttuideaa laitetaan?

Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Näin saat yrityskuvat, jotka huomataan

Hyvät yrityskuvat jäävät mieleen ja kiinnittävät asiakkaan huomion. Siksi niihin kannattaa panostaa. Milloin olette viimeksi päivittäneet firmanne yrityskuvat? Vai onko niin, että kotisivuiltanne löytyy vain ja ainoastaan kuvapankeista napattuja ilmaiskuvia? Oli asia miten tahansa, laadukkaat yrityskuvat maksavat itsensä ennen pitkään takaisin moninkertaisena. Elämme aikaa, jolloin jokainen yritys – koosta riippumatta – tarvitsee ammattilaisen ottamia yrityskuvia. […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Cavalier kingcharlesinspanieli – rotu, jonka kasvattamisen pitäisi olla kiellettyä muuallakin kuin Norjassa

Cavalier kingcharlesinspanieli on luonteensa puolesta yksi maailman hienoimmista koiraroduista. Harmi vaan, että se on vuosikymmenien aikana jalostettu niin sairaaksi, että rodun kasvattamisen pitäisi olla eläinsuojelurikos. En ihmettele, miksi Norjan oikeus kielsi cavalierien jalostamisen. "Onneksi oma harrastusyksilöni on kallonsa kanssa täysin terve, ja olen siitä ylpeä." Näin minulle yleensä kommentoidaan, kun linkkaan johonkin Facebook-ryhmään uutisen, jossa […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Tällainen on onnistunut LinkedIn-profiilikuva

Mikä on hyvän profiilikuvan salaisuus? Onnistumisen edellytykset ovat kasassa, kun pidät mielessä seuraavat vinkit. Rannalla otettuja selfieitä, valkotasapainon heittelyä, päähineitä, filttereitä, kuulokkeita, pikselimössöä ja seinätapetteja. Tätä kaikkea tulee vastaan, kun tarkkailee LinkedIn-palvelussa ihmisten profiilikuvia. Herää kysymys, kumpi on uskottavampi työntekijä rekrytoijan silmissä – kuvassa uimapatjan päällä makoileva kaveri vai se, joka on nähnyt vaivaa profiilikuvansa […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Huulipunaa hampaissa ja
  hemmetisti hyviä ideoita
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some