Kiinnostava natiiviartikkeli kasvattaa mainostajan tunnettuutta ja aktivoi lukijan

Natiiviartikkeli eroaa verkkomedian muista sisällöistä kaupallisuudellaan. Siksi sen yhteydessä käytetään usein merkintää "mainos" tai "kaupallinen yhteistyö". Todennäköisesti olet törmännyt natiiviartikkeleihin, kun olet selaillut esimerkiksi iltapäivälehden uutisia.

Kun haluat kasvattaa brändisi tunnettuutta tai myyntiä, luoda yrityksestäsi myönteisiä mielikuvia tai aktivoida kuluttajia vierailemaan kotisivuillasi, natiiviartikkeli toimii tehokkaana markkinointivaihtoehtona. Halusitpa sitten jakaa tietoa, inspiraatiota tai aktivoida potentiaalisia asiakkaitasi, onnistuneen tekstin avulla viestisi menee perille ja sitouttaa kohderyhmäsi.

Tekijän vinkkelistä katsottuna rajanveto journalististen sisältöjen ja natiivitekstien välillä on hiuksenhieno. Sekä journalistisissa teksteissä että natiiviartikkeleissa on tarkoitus herättää lukijan kiinnostus. Kaupallisuus ei siis välttämättä ole kirosana, päinvastoin. Kun artikkelin sisältö ja näkökulma tulevat ammattilaiselta, lukijaa viedään.

Kokemuksen kautta olen oppinut, miten kohderyhmää kiinnostava kärki rakennetaan. Joskus natiiviartikkelin tyylilajiksi valikoituu yritysesittely, toisinaan reportaasi tai henkilöhaastattelu. Lopputulos riippuu siitä, kuka on julkaisija ja kenelle sisältöä ollaan tekemässä.

Kuvat luovat onnistuneen natiiviartikkelin

Kun natiiviartikkelin tekstit ja kuvat tuottaa sama tekijä, kokonaisuudesta tulee yhtenäinen. Jos mahdollista, välttele geneerisiä kuvapankkikuvia ja panosta mieluummin siihen, että valokuvat sointuvat yhteen sisällön kanssa. Ulkoa ostetut halpiskuvat nakertavat yrityksesi uskottavuutta lukijan silmissä, halusit tai et. Kauttani saat tarvittaessa sisältöä varten myös kevyitä videoita, jotka sopivat natiiviartikkeleihin etenkin silloin, kun aihe on visuaalinen. Olen toteuttanut esimerkiksi kauppakeskus Eastonille useita henkilöjuttuja, joissa asiakas on saanut kuvien ja tekstin lisäksi kauttani myös videoklipin haastateltavasta.

Liikkuvan kuvan lisäksi natiiviartikkelin yhteydeen on mahdollisuus upottaa esimerkiksi erilaisia kyselyitä ja äänestyksiä tai esimerkiksi podcast-jakso. Luovuutta ja mielikuvitusta kannattaa käyttää, jos sillä saavutetaan parempi tulos. Monesti käy niin, että lukija saa natiiviartikkelin avulla sellaista tietoa, jota perinteinen mainonta ei pysty antamaan.

Haluatko, että kerron tarinasi?

Natiivimainontaa voi kokeilla jo yhden artikkelin avulla. Kerro ideastasi ja aiheestasi, niin ehdotan ratkaisua. Ota yhteyttä, niin tuotan sinulle tarpeitasi vastaavan sisältökokonaisuuden. Tavoitat minut numerosta 050 36 444 80 tai osoitteesta [email protected]. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella, niin olen sinuun pian yhteydessä.

Ota yhteyttä