08/10/2019

Mistä saat kuvia kotisivuillesi tai blogiin?

Kuvittele, että luet sanomalehteä. Käännät sivua ja silmäilet, mitä eteesi sattuu tulemaan. Kun nokkasi alle ilmestyy voimakas kuva, joka puhuttelee sinua, pysähdyt siihen paikkaan. Kuvan jälkeen katseesi siirtyy otsikkoon, sitten ingressin kautta itse juttuun, jota alat ahmia kuin utelias ekaluokkalainen.

Vaikka paperilehtien kulta-aika meni jo, visuaalisuuden kaava on edelleen sama kuin ennen vanhaan. Olipa kyse printistä tai digistä, hyvä kuva lunastaa tehtävänsä, kun se pysäyttää katsojansa. Digitaalisessa maailmassa persoonallisilla ja joukosta erottuvilla kuvilla on väliä jopa entistä enemmän. Ilmaiset ja äärimmäisen geneeriset kuvapankkikuvat toimivat korkeintaan organisaation intranetissä sisäisen viestinnän apuna, mutta ne eivät näytä uskottavalta yhdenkään yrityksen kotisivuilla tai sosiaalisen median kanavissa.

Puntaroi, millainen yrityksesi brändi on. Millaisia arvoja edustat, millaisen viestin haluat välittää? Halvalla ei saa hyvää, sen tietää jokainen meistä. Siksi vastaus otsikon kysymykseen on se, että saat kotisivuillesi ja blogiisi laadukasta ja räätälöityä kuvasisältöä vain ja ainoastaan yhdeltä taholta: ammattikuvaajalta. Jos haluat tietää, miksi valokuvaajaan kannattaa sijoittaa, jatka lukemista.

Kuvapankkikuvat nakertavat uskottavuuden

Mikään ei karkoita potentiaalisia ostajia yhtä hyvin kuin keltaisessa keinovalossa otetut amatööriräpsyt, joista taustaa ei erota tuotteesta. Vastaaviin kuviin törmää säännöllisesti yritysten Instagram-tileillä, joten kehnoja esimerkkejä on helppo löytää. Kukapa meistä haluaisi päätyä moiselle listalle...

Jos yrityksesi työntekijät ovat suomalaisia, miksi ihmeessä päivittäisit kotisivuillesi kuvan, jossa mittatilauspuvuissaan pönöttävät aasialaiset hymyilevät kilpaa? Sama pätee, jos haluat myydä käsityönä valmistettuja kotimaisia löylykauhoja.

Jos mahdollista, ulkoista tuotteiden kuvaaminen ammattilaiselle. Pääset itse helpommalla, kun sinun ei tarvitse opiskella kameran manuaaliasetuksia eikä miettiä, mistä suunnasta valo tulee. Kun kerrot ongelmistasi tarkoin valitsemallesi kuvaajalle, hän ratkaisee ne puolestasi kertaheitolla.

Kotisivujen tai blogin yhtenäinen ilme syntyy suunnitelmallisuudella. Ei sillä, että lataat verkosta ilmaisia kuvia, jotka saattavat löytyä myös kilpailijan verkkosivuilta. Jos haluat kotisivut, jotka erottuvat massasta, tarvitset ammattikuvaajan apua.

Tyypillisiä kuvaongelmia kotisivuilla

Jos myyt asiantuntijapalveluita verkossa, asiakas haluaa nähdä sinut. Kotisivuilta puuttuva henkilökuva karkottaa potentiaalisen ostajan helposti ennen aikojaan. Asiakas valitsee mieluummin kilpailijan, jonka kasvot löytyvät kotisivuilta muutamalla klikkauksella.

Olitpa sitten konsultti tai sähkömies, tarvitset sivustollesi valokuvan itsestäsi. Siihen kannattaa satsata. Puuttuvan kuvan lisäksi yhtä huono vaihtoehto on käyttää ikivanhaa kuvaa, joka ei vastaa todellisuutta. Vessa-selfiet ja serkun veljen vaimon häissä otetut räpsyt eivät myöskään palvele asiakkaitasi. Valitse kuva, jossa olet eduksesi.

Mikäli yrityksessäsi työskentelee useita henkilöitä, heidät kannattaa kuvata samassa paikassa samaan aikaan. Vaalimainokset ovat hyvä esimerkki siitä, mitä käy, kun taustat vaihtelevat yhtä usein kuin kuvien valkotasapaino ja sävyt. Katsoja saa eteensä sillisalaatin, josta kukaan eri erityisemmin nouse esiin. Hän jatkaa matkaansa muualle. Älä siis sorru samaan virheeseen, vaan palkkaa ammattikuvaaja apuun. Yhdellä kuvauskeikalla voi hoitaa monta henkilökuvaa.

Jos yhdistelet vahvasti käsiteltyjä kuvapankkikuvia itse otettuihin kuviin, lopputulos näyttää harvoin hyvältä. Yleensä vähemmän on enemmän, ja määrä ei korvaa laatua. Vaikka kliseet ovat kuluneet, niiden sanoma on totta. Aitous sen sijaan myy aina, ja se pätee myös kuviin.

Laita viestiä, niin hoidetaan kuva-asiat kuntoon nyt eikä viidestoista päivä!

Personoidut valokuvat voittavat geneeriset kuvapankkikuvat aina.
Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Koira haudattuna -podcast pääsi Spotifyin suosituimpien podcastien listalle alle viikossa

Ensimmäiset Koira haudattuna -podcast-jaksot julkaistiin perjantaina 13. tammikuuta Spotifyssa ja SoundCloudissa. Alle viikkoa myöhemmin podcast löytyi Spotifyin Suomen suosituimpien podcastien listalta. "Voisitko tehdä koira-aiheisen podastin?" Muistan, että tällainen kysymys esitettiin minulle joskus Tiktokissa. Silloin ajattelin, että tuskinpa. Tiesin, miten paljon työtä ja vaivaa podcastien tekeminen vaatii. Ensin on keksittävä sellainen idea, jossa on jotain tolkkua. […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Koiranäyttelyt ovat nykymuodossaan muinaisjäänne ajalta, jota ei enää ole

Mitä tapahtuu, kun valitsee työstettäväkseen aiheen, joka ei miellytä kaikkia? Joulukuun 8. päivä vuonna 1980 John Lennon oli palaamassa levytysstudiolta kotiin, kun hän kuuli nimensä porttikongissa ja kääntyi katsomaan. Sen jälkeen tapahtui jotakin, jonka koko maailma muistaa vieläkin, 42 vuotta myöhemmin. Vain mestarilliset muusikot jättävät jälkeensä perinnön, josta tällainen tavallinen itähelsinkiläinen voi nauttia kotisohvalta käsin […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Mitä vastuullinen koiran hankinta tarkoittaa 2020-luvulla?

Koiran hankinta on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Kun asian tekee huolella, välttää monet tyypillisimmistä ongelmista. Yksi hankki afgaaninvinttikoiran olohuoneen koristeeksi ja statussymboliksi, toinen bordercollien sohvakaveriksi. Molemmat tapaukset päättyivät siihen, että koiraparalle etsittiin hetken päästä uutta kotia lapsella puhjenneen allergian ja ajanpuutteen vuoksi. Me kaikki olemme kuulleet epäonnisia tarinoita siitä, kun koiran hankinta menee pieleen. Mistä […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some