Kiinnostaako visuaalinen markkinointi? Tästä syystä valokuvat ovat erityisen tärkeitä

Kun rakennat brändiäsi, joudut tarkasti miettimään, millä tavalla haluat itsesi esittää. Visuaalinen markkinointi on kaikkinensa kattava työkalupakki, jonka avulla voit päästä tavoitteisiisi. Voit käyttää kuvia, videoita, erilaisia kaavioita ja jopa meemejä kiinnittääksesi kohderyhmiesi huomion. Arvatenkin haluaisit kaikessa visuaalisessa viestinnässäsi, niin verkkosivuillasi kuin sosiaalisen median alustoillasikin, näyttäytyä persoonallisena, luotettavana ja kiinnostavana alasi asiantuntijana.   

Mikä tekee kuvasta voittamattoman median? 

Ihmiset ovat visuaalisia olentoja. Tutkimusten mukaan aivot tunnistavat havaitun kuvan jopa 13 millisekunnin nopeudella. Kokonaisen lauseen käsittelyaika voi olla siihen verrattuna jopa monisatakertainen. Suurin osa muistoistamme ja kaikesta prosessoimastamme informaatiosta on visuaalista – lukemastaan ihmiset muistavat viidenneksen, näkemästään 80 prosenttia. Kuvalliset sisällöt keräävät eniten kommentteja, tykkäyksiä ja jakoja kaikilla sosiaalisen median alustoilla.  

Kuva on universaali kieli, jota ymmärretään kaikkialla. Vaikuttavilla valokuvilla voit kommunikoida haluamasi silmänräpäyksessä, ilman sanoja, ilman ääniä. 

Kuvien kyky kiinnittää meidän nopeatahtisesti verkossa liikkuvien ihmisten huomio on valtavasti suurempi kuin otsikoilla ja iskulauseilla. Tehokkaasti käytetyt kuvat tuovat enemmän kävijöitä verkkosivuillesi ja saavat sinut jäämään heidän mieleensä. Laadukkaat kuvat tuottavat myös huomattavasti enemmän näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Mitä kiinnostavammat ja laadukkaammat kuvat, sitä enemmän niillä on potentiaalia tulla tykätyksi, kommentoiduksi ja jaetuksi. Pidä siis huoli, että yrityksestäsi jakamasi sisältö saa kaiken mahdollisen näkyvyyden! 

Miksi en vain valitsisi kuvapankista valmiita kuvia?  

Mitäs tuossa aiemmin puhuimmekaan persoonallisuudesta? Kuvilla on kaikkein tärkein rooli, kun rakennat tehokasta brändiä ja luot vangitsevaa sisältöä. Oikeanlaisia kuvia valitsemalla pääset tehokkaasti kohti markkinointitavoitteitasi. Kuvat helpottavat asiakkaitasi visualisoimaan ja ymmärtämään paremmin tarjoamasi tuotteet ja palvelut. Laadukkaiden kuvien avulla asiakkaasi näkevät myös heti verkkosivuiltasi keiden kanssa he ovat tekemisissä. Ja entäpä henkilökuntasi? Eivätkö hekin arvostaisi, jos yhtiösi visuaalinen markkinointi geneeristen kuvapankkiotosten sijaan ylpeästi esittäisi oikeat ammattilaiset oikeissa töissään?  

Huonolaatuiset ja epäyhtenäiset kuvat saavat tietysti aikaan halvan vaikutelman. Pahimmillaan ne kuvastavat persoonattomuutta ja epäluotettavuutta – missä muualla aitoja alitetaan matalimmasta kohtaa? 

Meidän talouspäälliköllä on hieno kamera ja hän on ottanut mökillään kauniita lintukuvia, mitä jos hän hoitaisi tämän kuvauskeikan? Ja itse asiassa siskontyttöni on varsin suosittu sisällöntuottaja sosiaalisessa mediassa, eikö hänkin osaisi? 


Nyt kannattaa kysyä itseltään, onko näin tärkeässä asiassa varaa tinkiä laadusta. Entä jos harrastelijoiden sijaan valitsisit kokeneen ja korkeasti koulutetun ammattivalokuvaajan luomaan juuri sinun tarpeisiisi soveltuvaa sisältöä? Vuosien kokemuksen omaava ammattilainen osaa taidokkaasti ottaa huomioon sinun yrityksesi tarpeet. Hänellä on ilmiömäinen kyky konseptoida ja rakentaa juuri sinun yrityksellesi sopiva yhtenäinen visuaalinen ilme.  

Jäikö jokin mietityttämään? Laita viestiä [email protected], niin luodaan yrityksellesi visuaalisesti vaikuttavampi huominen! 

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some