04/06/2019

Viisi vinkkiä, joilla syntyy loistava CV-kuva – Kesäinen Helsinki tarjoaa monipuoliset puitteet profiilikuvaukseen

Juhani kaipasi anonyymiin LinkedIn-profiiliinsa "positiivista luonteikkuutta" korostavaa kuvaa.

Onko CV-kuvasi viiden vuoden takaa? Eikö LinkedIn-profiilissasi ole lainkaan kuvaa? Kumpi tahansa ongelmasi onkaan, se voidaan ratkaista. Voin luvata sinulle, että kuva voittaa kuvattoman profiilin kaikissa somekanavissa 6-0. Mikään ei ole yhtä epäkiinnostavaa kuin anonyymi profiili, jota ei ole päivitetty vuosiin. Tässä postauksessa jaan sinulle viisi tärppiä, joiden avulla hiot ansioluettelosi kuvan seuraavalle tasolle.

1. Palkkaa ammattivalokuvaaja avuksesi.

Ammattilainen osaa lukea valoa ja ohjata sinut asentoon, jossa näytät luontevalta. Sinun ei tarvitse stressata mistään muusta kuin siitä, että ilmestyt sovittuun aikaan sovittuun paikkaan. Valokuvaaja huolehtii kaikesta muusta. Tarvittaessa hän auttaa sinua valitsemaan oikeat vaatteet kuvaukseen ja valitsee miljöön tai taustan, joka on sinulle räätälöity. Vaikka tänä päivänä jokainen meistä on omasta mielestään valokuvaaja, ammattilaisia ovat vain harvat. Siihen kannattaa panostaa.

Teurastamon miljöö Helsingissä sopii hyvin CV-kuvaukseen.

2. Poistu toimistolta.

LinkedIn-kuvassa ei tarvitse edustaa työpaikan neuvotteluhuoneessa, jossa on keltainen keinovalo. Sen sijaan voit kävellä ulos. Luonnonvalo pukee meistä ihan jokaista. Suomen kesä on paras aika päivittää kuvat jokaiseen somekanavaan, sillä luonto tarjoaa monipuoliset puitteet. Halusitpa taustalle urbaania katukuvaa tai koivunlehtiä, kaikki on mahdollista. Vaikka vettä sataisi kaatamalla, esimerkiksi Helsingistä löytyy julkisia tiloja, joissa saa kuvata vapaasti yksityiseen käyttöön tulevia otoksia.

CV-kuvassa tärkeintä roolia näyttelet sinä.

3. Muista ryhti.

Jos seisot kuvassa kuin Notre Damen kellonsoittaja, se näkyy silmistäsi. Hyvä ryhti takaa sen, että näytät kuvassa itsevarmalta, asiantuntevalta ja edustavalta eli juuri sellaiselta, mitä haluat. Kameran eteen ei kannata kävellä hartiat lysyssä, vaan rinta rottingilla. Kuvaustilanteessa voit luottaa siihen, että ammattikuvaaja huolehtii siitä, että seisot suorassa.

Luonnonvalo imartelee kasvoja paremmin kuin toimiston keltainen keinovalo.

4. Pukeudu tyylillä.

Miljöökuvaus ei tarkoita sitä, että sinun on oltava jokaisessa kuvassa samoissa vaatteissa. Ehei, jo alle tunnin kuvausajassa ehtii vaihtamaan paidan useaan otteeseen. Jos siis toivot kuviisi variaatiota, nappaa mukaan useampi vaihtoehto. Tyylikäs pukeutuminen takaa sen, että kuvistasi välittyy lumoava ensivaikutelma. Tarkempia ohjeita pukeutumiseen löydät täältä.

CV-kuvausta varten kannattaa kiinnittää huomiota pukeutumiseen.

5. Rentoudu ja muista nauttia kuvaustilanteesta.

Suurin osa ihmisistä kuvittelee, että he eivät koskaan onnistu valokuvissa. Tuo väite on valheellinen harhakuva, johon on helppo tuudittautua. Totuus on se, että ammattilaisen edessä jokaisella on mahdollisuus onnistua. Luota siis kuvaajaan, heitä ajantaju hetkeksi roskakoriin ja anna kuvaustilanteen viedä mukanasi. Keikan jälkeen saatat huomata, että elit hetkessä ja nauroit. Kaikki se taltioitui kuviin. Niillä on helppo loistaa työmarkkinoilla.

Henkilökuvaus miljöössä on ominta aluettani, joten jos profiilikuvasi kaipaa täytettä tai täydennystä, ota reippaasti yhteyttä!

P.S. Kurkkaa myös hinnasto!

Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Koira haudattuna -podcast pääsi Spotifyin suosituimpien podcastien listalle alle viikossa

Ensimmäiset Koira haudattuna -podcast-jaksot julkaistiin perjantaina 13. tammikuuta Spotifyssa ja SoundCloudissa. Alle viikkoa myöhemmin podcast löytyi Spotifyin Suomen suosituimpien podcastien listalta. "Voisitko tehdä koira-aiheisen podastin?" Muistan, että tällainen kysymys esitettiin minulle joskus Tiktokissa. Silloin ajattelin, että tuskinpa. Tiesin, miten paljon työtä ja vaivaa podcastien tekeminen vaatii. Ensin on keksittävä sellainen idea, jossa on jotain tolkkua. […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Koiranäyttelyt ovat nykymuodossaan muinaisjäänne ajalta, jota ei enää ole

Mitä tapahtuu, kun valitsee työstettäväkseen aiheen, joka ei miellytä kaikkia? Joulukuun 8. päivä vuonna 1980 John Lennon oli palaamassa levytysstudiolta kotiin, kun hän kuuli nimensä porttikongissa ja kääntyi katsomaan. Sen jälkeen tapahtui jotakin, jonka koko maailma muistaa vieläkin, 42 vuotta myöhemmin. Vain mestarilliset muusikot jättävät jälkeensä perinnön, josta tällainen tavallinen itähelsinkiläinen voi nauttia kotisohvalta käsin […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Mitä vastuullinen koiran hankinta tarkoittaa 2020-luvulla?

Koiran hankinta on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Kun asian tekee huolella, välttää monet tyypillisimmistä ongelmista. Yksi hankki afgaaninvinttikoiran olohuoneen koristeeksi ja statussymboliksi, toinen bordercollien sohvakaveriksi. Molemmat tapaukset päättyivät siihen, että koiraparalle etsittiin hetken päästä uutta kotia lapsella puhjenneen allergian ja ajanpuutteen vuoksi. Me kaikki olemme kuulleet epäonnisia tarinoita siitä, kun koiran hankinta menee pieleen. Mistä […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some