30/03/2020

Valokuvaaja paljastaa: Tämän takia Itä-Helsinki on loistava kuvausmiljöö

Kyllästyttääkö kantakaupunki? Ovatko Töölön, Punavuoren ja Eiran tutut kuvauspaikat jo koluttu läpikotaisin? Lähimatkaile Itä-Helsinkiin! Hyppää metroon, ota alle kaupunkipyörä tai starttaa auto kohti Kulosaaren siltaa. Täällä on merta, metsiä ja hiekkapolkuja, joissa ei näy jalanjälkiä.

Tarvitsitpa kuvia itsestäsi, perheestäsi, lemmikistäsi tai yrityksesi tuotteista, Itä-Helsingin miljöö tarjoilee loputtomasti kuvauspaikkoja, joissa sekä valokuvaajan että mallin on helppo hymyillä. Täältä löytyy esimerkiksi hylättyjä huviloita, muinaisrantoja, rappioituneita ostareita ja loputon määrä luontoa.

Vaikka olen asunut lähes koko ikäni metron päätepysäkin vieressä, löydän idästä edelleen paikkoja, joissa en ole koskaan käynyt. Se tekee valokuvaajan työstäni mielekästä, kun voin vaihtaa miljöötä asiakkaan toiveiden mukaan ja pysyä silti kivenheiton päässä kotiovelta.

Itä-Helsinki on samaan aikaan kaukana kaikesta ja lähellä kaikkea. Täältä löytyy jokaiselle jotakin, etsipä kuviinsa urbaania värikylläisyyttä tai herkkää luonnonläheisyyttä.

Vuosaaren ranta, Itä-Helsinki
Merellisyyttä löytyy lukuisista Itä-Helsingin lähiöistä. Kuva: Jenna Lehtonen
Kulttuurikeskus Stoan ympäristö toimii hyvänä taustana vaikka CV-kuville. Kuva: Jenna Lehtonen
Idästä löytyy värejä jokaiseen makuun. Kuva: Jenna Lehtonen

Helsinki pienoiskoossa

Metroväli Kulosaaresta Itäkeskukseen on monelle tuttu, mutta sen jälkeen ei-paikkakuntalainen yleensä putoaa kartalta. Itäkeskuksessa metro haarautuu kahteen eri suuntaan. Voit lähteä joko Vuosaareen tai Mellunmäkeen. Mikäli päädyt näistä ensimmäiseen, vastassa on muun muassa Aurinkolahden rantabulevardi koiranulkoiluttajineen, Uutelan luontopolut ja Kallahden rantaniityt.

Mikäli haluat pysyä lähempänä keskustaa, Kulosaaressa viihdyt varmasti. Suomen vanhimman rivitalon lisäksi alueelta löytyy niin hautausmaa kuin suosittu hää ja -tapahtumapaikka Kulosaaren Casino, josta ei ole pitkä matka kirkolle. Etenkin hääpareille miljöö tarjoilee lukuisia vaihtoehtoja, joissa kelpaa poseerata kameran edessä.

Mikäli kuviinsa toivoo merellisyyttä, Vuosaaren lisäksi vaihtoehtoja löytyy Herttoniemestä, Tammisalosta, Jollaksesta ja Laajasalosta. Myös Vartiokylänlahti ja Marjaniemi kannattaa painaa mieleen. Kukaan ei myöskään estä sinua vuokraamasta venettä, sillä alueilta löytyy lukuisia laitureita, joiden nokasta seikkailua voi jatkaa vaikka saareen. Tiesithän, että voit palkata valokuvaajan dokumentoimaan vaikka mökkireissusi? Elämää saa ja pitää ikuistaa myös juhlien ja tilaisuuksien ulkopuolella.

Itä-Helsingin pientaloalueet tarjoilevat hyviä kuvaustaustoja. Tämä otos on otettu Vartiokylässä. Kuva: Jenna Lehtonen
Aurinkolahden rannalla kelpaa poseerata niin sateessa kuin tuulessa. Kuva: Jenna Lehtonen
Tämän hääparin ikuistin Kallahden rantaniityn miljöössä. Kuva: Jenna Lehtonen

Luota valokuvaajaan

Saadaksesi toimivia henkilökuvien sosiaaliseen mediaan tai verkkosivuille, sinun ei tarvitse enää valita valkoista taustaa vasten otettuja studiopönötyksiä. Niiden tilalle ovat kiilanneet värikkäät miljöökuvat, jotka ovat usein raikkaita ja persoonallisia. Kuten yllä olevista kuvista voi päätellä, lokaatiossa otetut kuvat palvelevat niin hääpareja kuin yksityishenkilöitä, jotka kaipaavat uutta profiilikuvaa.

Parhaimmassa tapauksessa valokuvaaja huolehtii siitä, että hän kuvaa sinut sellaista taustaa vasten, joka tuo esiin toivomasi viestin tai tunnelman. Mitä Itä-Helsinkiin tulee, vaihtoehtohalvaannus on todennäköisempää kuin pula sopivista kuvauspaikoista. Sateen sattuessa kuvaukset onnistuvat vaikka kirjastossa tai muussa julkisessa paikassa. Kukaan ei estä kuvaamasta esimerkiksi Itiksessä tai kauppakeskus Columbuksessa.

Lopuksi mainitsen muutamia idän kuvauslokaatioita, joita voin suositella kollektiivisesti! Ne ovat:

 • Kulttuurikeskus Stoan ympäristö
 • Kallahden rantaniityn luonnosuojelualue
 • Myllypuron Alakivenpuisto
 • Uutela
 • Marjaniemen ranta-alueet
 • Herttoniemen kartanon puisto
 • Puotilan kartanon miljöö
 • Aurinkolahden rantabulevardi
 • Puhoksen ostoskeskus
 • Kivikon liikuntapuisto

Ota yhteyttä, jos tarvitset itsestäsi tai vaikka koirastasi miljöökuvia Itä-Helsingissä! Hinnastooni pääset tästä.

Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Koira haudattuna -podcast pääsi Spotifyin suosituimpien podcastien listalle alle viikossa

Ensimmäiset Koira haudattuna -podcast-jaksot julkaistiin perjantaina 13. tammikuuta Spotifyssa ja SoundCloudissa. Alle viikkoa myöhemmin podcast löytyi Spotifyin Suomen suosituimpien podcastien listalta. "Voisitko tehdä koira-aiheisen podastin?" Muistan, että tällainen kysymys esitettiin minulle joskus Tiktokissa. Silloin ajattelin, että tuskinpa. Tiesin, miten paljon työtä ja vaivaa podcastien tekeminen vaatii. Ensin on keksittävä sellainen idea, jossa on jotain tolkkua. […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Koiranäyttelyt ovat nykymuodossaan muinaisjäänne ajalta, jota ei enää ole

Mitä tapahtuu, kun valitsee työstettäväkseen aiheen, joka ei miellytä kaikkia? Joulukuun 8. päivä vuonna 1980 John Lennon oli palaamassa levytysstudiolta kotiin, kun hän kuuli nimensä porttikongissa ja kääntyi katsomaan. Sen jälkeen tapahtui jotakin, jonka koko maailma muistaa vieläkin, 42 vuotta myöhemmin. Vain mestarilliset muusikot jättävät jälkeensä perinnön, josta tällainen tavallinen itähelsinkiläinen voi nauttia kotisohvalta käsin […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Mitä vastuullinen koiran hankinta tarkoittaa 2020-luvulla?

Koiran hankinta on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Kun asian tekee huolella, välttää monet tyypillisimmistä ongelmista. Yksi hankki afgaaninvinttikoiran olohuoneen koristeeksi ja statussymboliksi, toinen bordercollien sohvakaveriksi. Molemmat tapaukset päättyivät siihen, että koiraparalle etsittiin hetken päästä uutta kotia lapsella puhjenneen allergian ja ajanpuutteen vuoksi. Me kaikki olemme kuulleet epäonnisia tarinoita siitä, kun koiran hankinta menee pieleen. Mistä […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some