Tällaisia ovat Helsingin parhaimmat kuvauspaikat

Toisin kuin monet Punavuoressa asuvat vaikuttajat väittävät, Helsingin parhaimmat kuvauspaikat eivät sijaitse kantakaupungissa. Itse asiassa parhaimmat kuvauspaikat löytää, kun poikkeaa niistä ensimmäisistä mieleen nousevista ideoista. Mitä jos tällä kertaa unohtaisit Suomenlinnan ja Huvilakadun?

Jos haluat kuvia, jotka erottuvat massasta, kuvausmiljöö kannattaa etsiä sieltä, missä ei näy turisteja ja bloggaajia. Se paikka ei ole Roihuvuoren Kirsikkapuisto toukokuussa eikä Keskustakirjasto Oodi. Unohda trendikahvilat, Clarion hotellit, Tuomiokirkko ja Talvipuutarha. Käännä katse sellaisiin paikkoihin, joissa et vielä koskaan ole käynyt. On erittäin todennäköistä, että ne paikat sijaitsevat lännen sijaan idässä.

Haluatko kuvia, joissa juostaan merenrannalla vai kuvia, joissa poseerataan kerrostaloyhtiön pihalla? Helsinki tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Yhtä upeita kuvia saat kantakaupungin historiallisen kerrostalojen kupeessa kuin lähiömetsässä, kunhan kuvaaja on oikea. Jos mielessäsi ei ole mitään tiettyä lokaatiota, vaan ainoastaan orastavia toiveita, kerro niistä valokuvaajalle. Ammattilainen nappaa kiinni toiveistasi ja ehdottaa niihin istuvaa kuvauspaikkaa.

Uimarannat

Sesongin ulkopuolella uimarannat ovat loistavia kuvauspaikkoja, joissa tuulikone tulee kaupan päälle. Oletko koskaan vieraillut Laajasalon uimarannalla tai Stansvikin alueella? Jos et, syytä olisi.

Metsät

Vaikka puhutaan Helsingistä, metsää löytyy riittämiin myös pääkaupungista. Esimerkiksi Ramsinniemen luonnonsuojelualue on paikka, jossa ei tarvitse väistellä vastaantulijoita.

Huvilat ja kartanot

Kulosaaren kartano, Villa Wuorio, Jollaksen kartano, Villa Ivan Falin...You name it! Itä-Helsinki on kartanoiden ja huviloiden mekka. Jos olet valmis maksamaan kuvauspaikasta pienen vuokran, voit saada käyttöösi hulppeita kohteita.

Hotellit

Hotelli Kämp lienee Helsingin suosituin klassikko, jonka edessä ovat poseeranneet niin presidentit kuin turistit. Hienoja hotelleja löytyy kuitenkin myös raitiovaunuliikenteen ulottumattomista. Ainakin Jollas89-hotelli ja Vuosaaren Rantapuisto kannattaa tsekata.

Saaret

Vaikka paikan nimi voi olla Matosaari tai Heposaari, alueelle saattaa päästä ilman venettä. Molemmat mainitut kohteet ovat muuten paikkoja, joista olen tehnyt jutun Helsingin Sanomiin. Kannattaa kaivaa Helsingin kartta nenun eteen ja tutkia, löytyykö vastaavia alueita enemmän.

Kahvilat, kirjastot ja kauppakeskukset

Jos kaipaat kuviisi hämyistä tunnelmaa tai ihmisvilinää, Itiksestä saat molemmat. Muista myös Eastonin kauppakeskus ja Kahvila Kampela Vuosaaressa.

Haluatko tietää Itä-Helsingin kuvauspaikoista enemmän? Lähetä viestiä alla olevalla kaavakkeella, niin palaan asiaan pikimmiten!

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some