Helsingin Sanomat

Pääset Helsingin Sanomien tuoreimpiin juttuihini helpoiten käsiksi TÄÄLTÄ. Tässä kuitenkin avattuna pari keikkaa. Muista katsoa myös kuvat!

Idylli Eirassa on ollut saman suvun omistuksessa yli sata vuotta: ”Näky on kuin unelma”

-On keikkoja, ja sitten on KEIKKOJA. Tämä lukeutuu niistä jälkimmäiseen. Sain sähköpostia Käthe Loreley Taht -nimiseltä naiselta, joka oli lukenut Hesarista juttuni Kontulassa asuvasta Mikosta, joka kertoi asuneensa samassa taloyhtiössä yli 40 vuotta. Taht puolestaan kertoi, että hän on asunut samassa talossa Eirassa koko ikänsä. En vielä siinä vaiheessa osannut arvata, millainen kohtaaminen siitä viestinvaihdosta myöhemmin syntyy. Eiran kodin eteisessä valkeni, että olin päätynyt täysin poikkeukselliseen paikkaan, jossa riitti sekä katseltavaa että kuunneltavaa. Sain syväsukeltaa sellaisen suvun historiaan, josta riittäisi aineksi vaikka elokuvaksi. Kun juttu vielä päätyi päivän timantiksi, ja liitteen kanteen sai oman suosikkiruutunsa, tekijän oli hemmetin helppo hymyillä.

Rapistuva paratiisi

-Sain juttuvinkin, jonka perusteella lähdin kävelyretkelle Vuosaaren Hästholmeniin. Kolkko ja autioitunut paikka teki vaikutuksen, joten tarjosin ideaa eteenpäin. Lopputuloksena syntyi reportaasi, josta tuli Helsingin Sanomien timanttijuttu, joka kohosi sunnuntain kolmanneksi luetuimmaksi jutuksi. Myöhemmin samaan aiheeseen tarttuivat myös muut mediat, kuten Yle.

Samuel Nylundilta kysyttiin, onko hän pudonnut pirikattilaan: Poikkeuksellisen pirteän myyjän puhetulva saa asiakkaat säpsähtämään Vuosaaressa

-Olin asioinut erään varsin puheliaan kaverin kassalla useaan otteeseen ja miettinyt, että hänestä pitäisi kirjoittaa juttu. Myin idean Helsingin Sanomille, ja kävin haastattelemassa ja kuvaamassa S-marketin ”Sampan”, josta jutun julkaisun jälkeen puhuttiin niin radiossa, viihdeohjelma Putouksessa kuin Itiksen Hemingway’s -kuppilassa.

Koti on lähellä, mutta Andrew Axinin nukkuu hiilikasan vieressä – Suomalaisten rekkakuskien arki on yksinäistä, ja pahimmillaan kohdalle osuu ihminen, joka päättää kuolla auton alle

-Kiipesin elämäni ensimmäistä kertaa rekan hyttiin. Koska tavoitteena oli tehdä reportaasi, lähdin keikalle niin sanotusti takki auki. Mutaliejussa tärisevän kulkupelin kyydissä kyselin, millaista on ajaa tonneja painavaa autoa aamusta iltaan. Selvisi, että se on ihan mukavaa.

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some