14/04/2022

Näin saat yrityskuvat, jotka huomataan

Hyvät yrityskuvat jäävät mieleen ja kiinnittävät asiakkaan huomion. Siksi niihin kannattaa panostaa.

Milloin olette viimeksi päivittäneet firmanne yrityskuvat? Vai onko niin, että kotisivuiltanne löytyy vain ja ainoastaan kuvapankeista napattuja ilmaiskuvia? Oli asia miten tahansa, laadukkaat yrityskuvat maksavat itsensä ennen pitkään takaisin moninkertaisena.

Elämme aikaa, jolloin jokainen yritys – koosta riippumatta – tarvitsee ammattilaisen ottamia yrityskuvia. Niitä tarvitaan paitsi kotisivuille, myös LinkedIniin, Instagramiin, Facebookiin ja kaikenlaiseen viestintä- ja markkinointikäyttöön esitteistä mainoslehtisiin. Jos kuvia ei ole, tai ne edustavat vuotta 2001, yrityksen on vaikea antaa ulospäin uskottavaa vaikutelmaa, jolla erottua kilpailijoista.

Jos yrityksenne on suomalainen ja haluaa tätä korostaa, miksi käyttäisitte visuaalisessa viestinnässänne kuvia, jotka on otettu Amerikassa?

Yrityskuvat voi ottaa esimerkiksi toimistomiljöössä.
Kun kuvaaja osaa asiansa, kameran edessä on luontevaa olla.
Onnistuneet yrityskuvat eivät edellytä pönötystä. Päinvastoin.

Hyvät yrityskuvat myyvät

Kuvittele, että saatte eteenne autenttisen pinon työntekijöistänne otettuja yrityskuvia, joissa näkyy elämää. Sellaisia kuvia, joissa kukaan ei pönötä luonnottomasti valkoisen taustan edessä väkinäisen hymyn kera, vaan sellaisia dokumentaarisia otoksia, jotka voittavat kuvapankkien kuvituskuvat mennen tullen ja korostavat työyhteisönne hyvää henkeä ja pöhinää. Kuvittele juuri teille räätälöityjä kuvia, joita kilpailijoiden on mahdotonta ottaa uusiksi.

Miksi ammattivalokuvaajan ottamat yrityskuvat sitten kannattaa ottaa? Syitä on lukuisia. Ensinnäkin saatte laadukkaan valikoiman erilaisia juuri teidän toiveita varten toteutettuja otoksia, joita voitte hyödyntää kaikissa kanavissa. Toisekseen, hyvät kuvat houkuttelevat lisää asiakkaita ja sitä kautta lisäävät yrityksenne myyntiä.

Mieti vielä lisää. Haluatteko, että firmanne työntekijät edustavat yhtenäisissä kuvissa LinkedInissä vai haluatteko, että yhdellä on Kanarialla otettu selfie ja toisella edellisessä työpaikassa otettu 12 vuotta vanha valokuva? Parhaimmassa tapauksessa yrityksen brändi näkyy myös kuvissa. Hyvä yrityskuva herättää mielenkiinnon ja myy. Joskus siihen riittää aito hymy, joka paistaa asiakkaalle asti näppäimistön toiselle puolelle.

Ota yhteyttä, jos haluatte toimistoonne kuvaajan, joka ei käske ketään hymyilemään, vaan saa ihmiset nauramaan!

Työntekijäkuvia ei aina tarvitse ottaa tylsissä studio-olosuhteissa.
Parhaimmillaan yrityskuvia voi hyödyntää moneen eri tarkoitukseen.
Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Mitä vastuullinen koiran hankinta tarkoittaa 2020-luvulla?

Koiran hankinta on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Kun asian tekee huolella, välttää monet tyypillisimmistä ongelmista. Yksi hankki afgaaninvinttikoiran olohuoneen koristeeksi ja statussymboliksi, toinen bordercollien sohvakaveriksi. Molemmat tapaukset päättyivät siihen, että koiraparalle etsittiin hetken päästä uutta kotia lapsella puhjenneen allergian ja ajanpuutteen vuoksi. Me kaikki olemme kuulleet epäonnisia tarinoita siitä, kun koiran hankinta menee pieleen. Mistä […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Tällainen on hyvä valmistujaiskuva

Miltä näyttää onnistunut valmistujaiskuva? Lyhyesti: Sellaiselta, jota jaksaa katsoa piirongin päältä vielä vuosikymmentenkin päästä. Oma ylioppilaskuvani on kauhuesimerkki kuvasta, jota en muistele lämmöllä. Vuonna 2006 maailma näytti toisenlaiselta kuin nykyään, eikä kauppakeskusstudioissa ollut mitään ihmeellistä. Kävelit vain sisään ja odotit, kun tuntematon setäkuvaaja teki työtään. Siinä ei kulunut aikaa eikä purukumia. Kun nyt katson valmistujaiskuvaani, […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Näin syntyy onnistunut henkilökuva miljöössä

Hyvä henkilökuva on mielestäni sellainen, jota on mahdoton ottaa uudestaan. Siksi miljöö tarjoaa valokuvaajalle huomattavasti enemmän mahdollisuuksia kuin staattinen studiotila, jossa saman kuvan voi ottaa uudestaan kerta toisensa jälkeen. Kun kuvaan studion ulkopuolella, jätän enemmän tilaa improvisoinnille, yllätyksille ja ennen kaikkea luovuudelle. Joskus se tarkoittaa sitä, että kuvan taustalle kävelee ohikulkijan koira. Joskus sitä, että […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some