Valokuvaus ja sen hinta – Älä pihistä, vaan panosta

Moni etsii valokuvaajaa hinnan perusteella, mutta halpa hinta tulee lopulta monesti kalliimmaksi. Ole varuillasi, jos törmäät kaveriin, joka polkee alan hintoja. Ammattilainen ei myy aikaansa ilmaiseksi.

1970-luvun lopussa julkaistussa gradussa todetaan, että kuvajournalistille asetetaan teoreettisesti suuret vaatimukset – laaja yleissivistys, tiedot fysiikasta, kemiasta, sosiologiasta, kielistä, historiasta, maantieteestä, taiteista. On oltava sosiaalinen mieli, pidettävä ihmisistä. Seikkailumieltäkin vaaditaan, on mentävä minne tahansa innostuneena. Lisäksi edellytetään kiinnostusta kirjoihin ja lehtiin, valokuvauksen mekaniikan ymmärtämistä, taitoa raportoida yhtä hyvin kuvin kuin sanoin yksilöllisellä tyylillä ja eläytyen. Ja kaiken lisäksi on oltava hyvä terveys.

Tuo on oiva kiteytys siitä, mitä kaikkea valokuvaajan ammattitaitoon sisältyy. Jos mielessäsi on kuvaajaa etsiessäsi pelkästään hänen hintansa, metsään menet. Kuvaaja kannattaa valita portfolion ja persoonan perusteella, ei hinnaston.

Lue, miten minusta tuli kuvajournalisti.

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some