Valokuvaaja ja kirjoittaja yhdessä paketissa – Näin se käy

En ole koskaan oppinut erottamaan kuvaa ja sanaa toisistaan. En usko, että niiden välissä on kuilu, johon putoaa kuin maantiekiitäjä kanjoniin. Päinvastoin. Kun tekstit ja kuvat tulevat samalta tekijältä, jutusta tulee yhtenäisempi. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin lukea lehteä, jonka pääotsikko kertoo jostakin ihan muusta kuin sen alapuolella oleva valokuva.

Minua on urani varrella yritelty sovittaa monenlaisiin muotteihin. On kyselty, oletko valokuvaaja vai toimittaja? Kirjoittaja vai kuvaaja? Joku haluaa sanoa, että olen valokuvaaja, joka osaa kirjoittaa. Joku taas tulkitsee, että olen kirjoittaja, joka osaa valokuvata. Toivon, että vielä joskus tulee päivä, että yksi ihminen saa rauhassa osata kaksi asiaa ilman sen suurempaa kummastelua.

Minusta kuva ja sana kuuluvat yhteen, kun puhutaan tarinoista. Hienon blogitekstin voi pilata geneerisellä kuvapankkikuvalla. Sama pätee myös toisinpäin. Pysäyttävän valokuvan viereen ei kannata iskeä tekstiä, jota kukaan ei jaksa lukea. Pidän kuvaa ja sanaa yhtä tärkeinä. En halua kummankaan kohdalla tinkiä laadusta.

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some