29/11/2021

Tällainen on onnistunut LinkedIn-profiilikuva

Mikä on hyvän profiilikuvan salaisuus? Onnistumisen edellytykset ovat kasassa, kun pidät mielessä seuraavat vinkit.

Rannalla otettuja selfieitä, valkotasapainon heittelyä, päähineitä, filttereitä, kuulokkeita, pikselimössöä ja seinätapetteja. Tätä kaikkea tulee vastaan, kun tarkkailee LinkedIn-palvelussa ihmisten profiilikuvia. Herää kysymys, kumpi on uskottavampi työntekijä rekrytoijan silmissä – kuvassa uimapatjan päällä makoileva kaveri vai se, joka on nähnyt vaivaa profiilikuvansa eteen ja mennyt ammattikuvaajan pakeille?

LinkedInin omien arvioiden mukaan kuvallinen profiili kerää keskimäärin 14 kertaa enemmän katselukertoja ja 36 kertaa enemmän yhteydenottoja kuin sellainen profiili, jossa ei ole kuvaa. Kannattaa siis muistaa, että LinkedInissä kuva on oleellinen osa onnistunutta profiilia. Jos sitä ei ole, virtuaalinen ansioluettelosi on käytännössä yhtä tyhjän kanssa.

Kuva on ensimmäinen asia, johon katseemme kiinnittyy. Kaava pätee niin lehteä lukiessa kuin uutisjuttua klikatessa. Jos kuvaa ei ole tai se on heikkolaatuinen, keskeinen osa rekrytointibrändiäsi valuu harakoille. Jatka lukemista, jos haluat välttyä tältä.

1. Valitse LinkedIn-kuva, joka on näköisesi

Käytätkö aina silmälaseja? Jos nyökkäät, älä jätä rillejä pois LinkedIn-kuvastasi. Valitse kuva, jossa tunnet olevasi parhaimmillasi. Uskottavuutesi rapisee, jos ilmaannut työhaastatteluun täysin eri näköisenä kuin profiilikuvasi antaa ymmärtää. Hyvä muistisääntö on se, että kuva kannattaa päivittää vähintään parin vuoden välein. Unohda siis ne 2000-luvun alussa Irc-galleriaan otetut pokkarikuvat. Jos päivität ulkonäköäsi, päivitä myös kuvasi.

2. Huolehdi kuvan teknisestä laadusta

Onnistuneessa LinkedIn-kuvassa kuva ei pikselöidy. Huolehdi siitä, että et pakkaa kuvaa liian pieneksi. Toimiva kuvan koko on esimerkiksi 400 x 400 pikseliä. Käytä alkuperäisiä tiedostoja, äläkä yritä ottaa kuvaa kuvasta. Se menee todennäköisesti ihan pieleen. Kuva kannattaa rajata olkapäiden yläosasta pään yläpuolelle niin, että suunnilleen 60 prosenttia kuvan pinta-alasta koostuu kasvoistasi.

3. Palkkaa ammattilainen kuvaajaksi

Säästät aikaa ja vaivaa, kun varaat ajan ammattikuvaajalle, etkä kaverin kaverille, joka osti eilen Gigantista kameran. Ajattele sitä sijoituksena tulevaisuuteesi. Kun kuvaaja osaa työnsä, sinun ei tarvitse kuin ilmestyä sovittuna aikana sovittuun paikkaan. LinkedIn-kuvia otetaan ympäri vuoden sekä studiossa että miljöössä. Satoi tai paistoi, pukeutumiseen kannattaa panostaa. Lue vinkit aiheesta täältä ja kurkkaa oma kuvaushinnastoni täältä.

4. Muista hymyillä

Tutkimusten mukaan olet miellyttävämpi, vaikutusvaltaisempi ja pätevämpi, jos hymyilet profiilikuvassasi. Hampaat saavat näkyä, mutta jos se ei tunnu luontevalta, pieni hymynkare riittää. Oleellista on se, että näytät kuvassa helposti lähestyttävältä ja kiinnostavalta. Liike-elämän visuaalisessa viestinnässä pärjää paremmin positiivisuudella kuin happamalla naamalla ja vihaisuudella. Muistathan, että hymy ei vähennä ammattimaisuuttasi.

5. Mieti miljöö

Profiilikuvan tausta muuttuu merkitseväksi, jos se varastaa kaiken huomion. Jos päästäsi kasvaa katuvalaisin tai pidät sylissäsi kissaa, kuva saattaa toimia Facebookissa, mutta ei LinkedInissä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse valita sitä kaikista tylsintä vaihtoehtoa ja päätyä studioon kuvattavaksi valkoista taustaa vasten, vaan voit aivan hyvin kuvauttaa itsesi miljöössä, joka kuvastaa sinua. Ammattikuvaaja pitää huolen siitä, että sinä olet profiilikuvassasi ykkönen.

Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Mitä vastuullinen koiran hankinta tarkoittaa 2020-luvulla?

Koiran hankinta on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Kun asian tekee huolella, välttää monet tyypillisimmistä ongelmista. Yksi hankki afgaaninvinttikoiran olohuoneen koristeeksi ja statussymboliksi, toinen bordercollien sohvakaveriksi. Molemmat tapaukset päättyivät siihen, että koiraparalle etsittiin hetken päästä uutta kotia lapsella puhjenneen allergian ja ajanpuutteen vuoksi. Me kaikki olemme kuulleet epäonnisia tarinoita siitä, kun koiran hankinta menee pieleen. Mistä […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Tällainen on hyvä valmistujaiskuva

Miltä näyttää onnistunut valmistujaiskuva? Lyhyesti: Sellaiselta, jota jaksaa katsoa piirongin päältä vielä vuosikymmentenkin päästä. Oma ylioppilaskuvani on kauhuesimerkki kuvasta, jota en muistele lämmöllä. Vuonna 2006 maailma näytti toisenlaiselta kuin nykyään, eikä kauppakeskusstudioissa ollut mitään ihmeellistä. Kävelit vain sisään ja odotit, kun tuntematon setäkuvaaja teki työtään. Siinä ei kulunut aikaa eikä purukumia. Kun nyt katson valmistujaiskuvaani, […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Näin syntyy onnistunut henkilökuva miljöössä

Hyvä henkilökuva on mielestäni sellainen, jota on mahdoton ottaa uudestaan. Siksi miljöö tarjoaa valokuvaajalle huomattavasti enemmän mahdollisuuksia kuin staattinen studiotila, jossa saman kuvan voi ottaa uudestaan kerta toisensa jälkeen. Kun kuvaan studion ulkopuolella, jätän enemmän tilaa improvisoinnille, yllätyksille ja ennen kaikkea luovuudelle. Joskus se tarkoittaa sitä, että kuvan taustalle kävelee ohikulkijan koira. Joskus sitä, että […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some