29/11/2021

Tällainen on onnistunut LinkedIn-profiilikuva

Mikä on hyvän profiilikuvan salaisuus? Onnistumisen edellytykset ovat kasassa, kun pidät mielessä seuraavat vinkit.

Rannalla otettuja selfieitä, valkotasapainon heittelyä, päähineitä, filttereitä, kuulokkeita, pikselimössöä ja seinätapetteja. Tätä kaikkea tulee vastaan, kun tarkkailee LinkedIn-palvelussa ihmisten profiilikuvia. Herää kysymys, kumpi on uskottavampi työntekijä rekrytoijan silmissä – kuvassa uimapatjan päällä makoileva kaveri vai se, joka on nähnyt vaivaa profiilikuvansa eteen ja mennyt ammattikuvaajan pakeille?

LinkedInin omien arvioiden mukaan kuvallinen profiili kerää keskimäärin 14 kertaa enemmän katselukertoja ja 36 kertaa enemmän yhteydenottoja kuin sellainen profiili, jossa ei ole kuvaa. Kannattaa siis muistaa, että LinkedInissä kuva on oleellinen osa onnistunutta profiilia. Jos sitä ei ole, virtuaalinen ansioluettelosi on käytännössä yhtä tyhjän kanssa.

Kuva on ensimmäinen asia, johon katseemme kiinnittyy. Kaava pätee niin lehteä lukiessa kuin uutisjuttua klikatessa. Jos kuvaa ei ole tai se on heikkolaatuinen, keskeinen osa rekrytointibrändiäsi valuu harakoille. Jatka lukemista, jos haluat välttyä tältä.

1. Valitse LinkedIn-kuva, joka on näköisesi

Käytätkö aina silmälaseja? Jos nyökkäät, älä jätä rillejä pois LinkedIn-kuvastasi. Valitse kuva, jossa tunnet olevasi parhaimmillasi. Uskottavuutesi rapisee, jos ilmaannut työhaastatteluun täysin eri näköisenä kuin profiilikuvasi antaa ymmärtää. Hyvä muistisääntö on se, että kuva kannattaa päivittää vähintään parin vuoden välein. Unohda siis ne 2000-luvun alussa Irc-galleriaan otetut pokkarikuvat. Jos päivität ulkonäköäsi, päivitä myös kuvasi.

2. Huolehdi kuvan teknisestä laadusta

Onnistuneessa LinkedIn-kuvassa kuva ei pikselöidy. Huolehdi siitä, että et pakkaa kuvaa liian pieneksi. Toimiva kuvan koko on esimerkiksi 400 x 400 pikseliä. Käytä alkuperäisiä tiedostoja, äläkä yritä ottaa kuvaa kuvasta. Se menee todennäköisesti ihan pieleen. Kuva kannattaa rajata olkapäiden yläosasta pään yläpuolelle niin, että suunnilleen 60 prosenttia kuvan pinta-alasta koostuu kasvoistasi.

3. Palkkaa ammattilainen kuvaajaksi

Säästät aikaa ja vaivaa, kun varaat ajan ammattikuvaajalle, etkä kaverin kaverille, joka osti eilen Gigantista kameran. Ajattele sitä sijoituksena tulevaisuuteesi. Kun kuvaaja osaa työnsä, sinun ei tarvitse kuin ilmestyä sovittuna aikana sovittuun paikkaan. LinkedIn-kuvia otetaan ympäri vuoden sekä studiossa että miljöössä. Satoi tai paistoi, pukeutumiseen kannattaa panostaa. Lue vinkit aiheesta täältä ja kurkkaa oma kuvaushinnastoni täältä.

4. Muista hymyillä

Tutkimusten mukaan olet miellyttävämpi, vaikutusvaltaisempi ja pätevämpi, jos hymyilet profiilikuvassasi. Hampaat saavat näkyä, mutta jos se ei tunnu luontevalta, pieni hymynkare riittää. Oleellista on se, että näytät kuvassa helposti lähestyttävältä ja kiinnostavalta. Liike-elämän visuaalisessa viestinnässä pärjää paremmin positiivisuudella kuin happamalla naamalla ja vihaisuudella. Muistathan, että hymy ei vähennä ammattimaisuuttasi.

5. Mieti miljöö

Profiilikuvan tausta muuttuu merkitseväksi, jos se varastaa kaiken huomion. Jos päästäsi kasvaa katuvalaisin tai pidät sylissäsi kissaa, kuva saattaa toimia Facebookissa, mutta ei LinkedInissä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse valita sitä kaikista tylsintä vaihtoehtoa ja päätyä studioon kuvattavaksi valkoista taustaa vasten, vaan voit aivan hyvin kuvauttaa itsesi miljöössä, joka kuvastaa sinua. Ammattikuvaaja pitää huolen siitä, että sinä olet profiilikuvassasi ykkönen.

Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Kennelliitto palkitsi kasvattajan, joka tuottaa maailmaan sairaina syntyviä koiranpentuja

Mopsikasvattaja Nina Suorsa palkittiin tammikuussa Kennelliiton Vuolasvirta-palkinnolla, joka on kuin tuulahdus menneisyydestä. Tiedätkö, miltä mopsista tuntuu vetää henkeä ennen sierainten avarrusleikkausta? Toisin kuin normaalikuonoiset koirat, monet brakykefaaliset eli lyhytkuonoiset koirat eivät yritä päästä leikkauksen jälkeen hengitysputkesta eroon. Päinvastoin, ne viihtyvät putki suussa. Silloin nämä koirat saavat elämänsä ensimmäistä kertaa kunnolla happea. Jos haluat demonstroida mopsin […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Koirista Itä-Helsinkiin – Tällainen oli yrittäjän vuoteni 2023

Palttiarallaa vuosi sitten julkaisin Koira haudattuna -projektistani maistiaiskuvia, joiden myötä käynnistyi loputtomalta tuntuva lumipalloefekti. Pallo vyöryy edelleen hitaasti eteenpäin ja kasvaa kerros kerrokselta suuremmaksi. Se tarkoittaa muutosta. Jos kuluneelle vuodelle pitäisi antaa nimi, se olisi Hundkarusellen. Vaikka kuluneet 356 päivää ovat sisältäneet lukuisia epämukavia hetkiä, en vaihtaisi tätä vyyhtiä pois. En jättäisi kuvaamatta niitä kuvia, […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Koira haudattuna -podcast etsii mainostajia kolmannelle kaudelle, haluatko mukaan?

Wuh, huh! Etsin mainostajia Suomen kuunnelluimmalle koirapodcastille. Haluatko lisätä yrityksesi tunnettuutta koiraihmisten keskuudessa tai kertoa uudesta tuotteesta podcastin kuuntelijoille? Lue lisää, mistä oikein on kyse. Koira haudattuna on koiramaailman epäkohtiin keskittyvä podcast, jonka toimittamisen aloitin tämän vuoden tammikuussa. Podcast syntyi eräänlaisena sivutuotteena samaa nimeä kantavalle apurahaprojektille, jonka lopputulos julkaistiin kesällä osoitteessa www.koirahaudattuna.fi Ensimmäiset Koira haudattuna […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä