Suunnitteletko polttariohjelmaa? Helsinki sopii hyvin polttarikuvaukseen

Helsinki on polttarikaupunkien äiti. Polttariohjelma on hyvä suunnitella ajoissa, jos kaikki päivän tunnit haluaa hyödyntää tehokkaasti.

Kun polttariohjelma tulee ensimmäinen kerran puheeksi, moni ehkä unohtaa, että päivän voi ikuistaa muullakin tavoin kuin iPhonella. Jos tulevalle morsiamelle tai sulhaselle haluaa jättää polttaripäivästä laadukkaan muistijäljen, ammattikuvaajan palkkaaminen on hemmetin hyvä idea. Polttariseurue saa keskittyä juhlimiseen ja yhteiseen aikaan sillä välin, kun joku muu ikuistaa tärkeät hetket.

Pari kesää sitten sain polttariseurueelta puhelun, jossa kysyttiin, lähdenkö kuvaamaan alastonta naisporukkaa metsään. Vastasin oitis, että ilman muuta. Viikkoa myöhemmin kiipesin seurueen kanssa Nuuksion kallioille vain nähdäkseni, miten vaatteeton vartalo sulautuu suomalaiseen luontoon.

Loppupeleissä kamerani edessä poseerasi lauma ilkosillaan olevia kaunottaria, jotka olivat kuvaushetkellä onnellisen vapautuneita. Ryhmäkuvien lisäksi ikuistin jokaiselle uniikin muotokuvan keskellä metsää. Jälkikäteen sain kuulla, että kokemus oli ollut kuvattaville voimauttava ja ennen kaikkea hauska elämys.

Naisseurueen polttarikuvaus Nuuksiossa oli voimaannuttava kokemus kaikille kameran edessä olleille. Kuva: Jenna Lehtonen

Valokuvaus polttariohjelmana

Valokuvaus on polttareihin loistava ohjelmanumero, sillä kukaan harvoin katuu sitä, että palkkasi ammattikuvaajan ottamaan seurueesta kunnon kuvat. Muutaman vuoden päästä voi olla ikävää todella, jos kaikki polttarikuvat katoavat vanhan kännykän mukana jonnekin bittiavaruuteen tai ne ovat yksinkertaisesti käyttökelvottomia räpsyjä. Mitään vastaavaa ei käy, kun kuvatuotannon ulkoistaa ammattilaiselle.

Lähtipä seurueenne kierrokselle Esplanadin puistoon tai drinkeille kattoterassille, Helsinki tarjoaa polttariohjelmaan lukuisia mahdollisuuksia. Kaupungin miljöö on myös kuvien kannalta upea. Jos et halua palkata kuvaajaa koko päiväksi, voit järjestää valokuvaajan myös tietylle ajanjaksolle. Mikäli polttarisankari hyppää palavassa puvussa mereen tai kävelee kaupungilla erikoisessa asussa, ohjelmanumero lienee ikuistamisen arvoinen? Kokemuksen syvällä rintaäänellä vannon, että haluat mieluummin keskittyä nauramiseen ja ystäviesi juttuihin, kun kaivaa puhelinta taskustasi oleellisella hetkellä.

Kuvausideoita polttareihin Helsingissä

 • Kuvauta polttarisankari hänen suosikkipaikassaan. Viihtyykö ystäväsi Tähtitorninmäellä tai kenties Helsingin tuomiokirkon portailla?
 • Ottakaa yhteiskuvia polttariseurueen kanssa. Tilaa kuvaaja juuri sinne, missä olette. Unohtakaa perinteiset pönötyskuvia ja kokeilkaa jotain ihan muuta.
 • Anna sulhaselle tai morsiamelle polttarilahjaksi valokuvaus.
 • Palkkaa kuvaaja tunnin ajaksi ja katsokaa, millaisia ideoita saatte aikaiseksi.
 • Pyydä, että kuvaaja ikuistaa koko polttaripäivänne aamusta iltaan.
 • Sovi kuvaajan kanssa, että hän yllättää polttarisankarin.
 • Mikä on polttareidenne villein ohjelmanumero? Palkkaa paikalle kuvaaja.

Jos mietit polttareihin uudenlaista ohjelmanumeroa iänikuisten tanssituntien rinnalle, valokuvaus on potentiaalinen ohjelmanumero. Otan mielelläni vastaan puheluita, jotka alkavat kysymyksellä: "Teetkö tällaisia keikkoja?" Pyydä tarjous ja kerro tarkemmin suunnitelmistanne.

*Polttarikeikat Helsingissä alk. 390 euroa

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some