Sisällöntuottaja täällä moi – tarvitsetko tekstejä ja kuvia?

Sisällöntuottaja auttaa silloin, kun oma aika ei riitä. Jos kalenterisi on täynnä, ja sisältötarve huutava, sisällöntuottaja on korvaamaton kumppani. Kaikkea ei kannata tehdä itse.

Yritysblogi on päivittämättä, artikkelien hakukoneoptimointi hoitamatta ja sosiaalinen media päivittämättä. Tilanne on monelle yritykselle tuttu. Tässä vaiheessa haluat ehkä kuulla, että pulmaan on olemassa ratkaisu! Voit aina ulkoistaa sisällöntuotannon sen ammattilaiselle. Näin ollen saat rauhassa keskittyä omaan ydinbisnekseesi, eikä sinun tarvitse miettiä, mitä julkaista blogissa ensi viikolla.

Hyvän sisällöntuottajan etsiminen ei kuitenkaan ole mikään läpihuutojuttu maailmassa, jossa kuka tahansa voi väittää olevansa mitä tahansa. Mistä ihmeessä sitä sitten tunnistaa ammattilaisen? Minäpä kerron.

Ammattilaiselta löytyy yleensä nämä kaksi asiaa:

 • Koulutus
 • Kokemus

Omalla kohdallani nämä molemmat toteutuvat. Varsinaisesti olen koulutukseltani ennen kaikkea journalisti ja valokuvaaja, mutta leipälajini ohella tuotan myös kaupallisia sisältöjä. Jos haluat tietää aiheesta lisää, kannattaa vakoilla LinkedIn-profiilini ja referenssini.

Tässä vaiheessa jätän suuremman elvistelyn sikseen, sillä todennäköisesti haluat kuulla siitä, millaista lisäarvoa sisällöntuottajasta voi olla. Paitsi että säästät omaa aikaasi, kiinnostavat sisällöt kasvattavat myös yrityksen myyntiä ja lisäävät ihmisten tietoisuutta tekemisistänne.

Sisällöntuottaja voi esimerkiksi:

 • Kirjoittaa hakukoneoptimoituja SEO-artikkeleja yrityksenne verkkosivuille
 • Tuottaa sisältöjä yrityksenne sosiaalisen median kanaville
 • Valokuvata tuotteitanne tai työntekijöitä
 • Kuvata videoita

Tuotan teksti- ja kuvasisältöjä esimerkiksi yritysten digikanaviin, kuten kotisivuille ja sosiaaliseen mediaan. Tarvittaessa autan myös suunnittelussa, ideoinnissa ja sparrailussa. Olen erikoistunut journalistiseen sisällöntuotantoon, eli erityisesti henkilöjutut ja pidemmät reportaasivat ovat ominta aluettani. Työskentelen suunnitelmien mukaan ja tunnistan yrityksen kiinnostavat teemat ja toteutan niistä kiinnostavaa, monikanavaista sisältöä.

Jos jostain käsittämättömästä syystä etsit kuivakkaa kirjoittajaa aiheille, jotka eivät kiinnosta kuin yhtä ihmistä, suosittelen etsimään tekijää jostakin muualta.

Hyvä sisällöntuottaja osaa...

 • Ideoida, suunnitella ja toteuttaa sisältöjä, kuten tekstejä ja mainossisältöjä, sekä sisältökokonaisuuksia eri kanaviin
 • Valokuvata ja videoita
 • Hyödyntää analytiikkaa
 • Tuoda esiin esimerkiksi asiakaskokemuksia kirjallisten tarinoiden muodossa
 • Edistää myyntiä ja brändin näkyvyyttä sisällöntuotannon keinoin

Ennen kuin tartut puhelimeen, niin lähetä mieluummin sähköpostia ja kerro tarpeistasi mahdollisimman tarkkaan. Kerro minulle ainakin se, minkälaisia tekstejä tarvitset, kenelle ne kirjoitetaan, missä nämä sisällöt julkaistaan ja milloin tuotosten tulisi olla valmiina?

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some