18/08/2019

Myytkö asuntosi itse? Ulkoista asuntokuvaus valokuvauksen ammattilaiselle

Ani harva asunto menee 2010-luvulla kaupaksi ilman kuvia. Viime vuosina asuntokuvaus ja sen merkitys on korostunut entisestään. Huoneita stailataan trendien mukaan, eikä hätäiset kännykkäkuvat vakuuta enää ostajaa. Me haluamme nähdä kodit lattiasta kattoon jo ennen kuin lähdemme asuntoesittelyyn. Se ei onnistu ilman valokuvia.

Potentiaalinen ostokandidaatti haluaa nähdä kaiken. Jos valokuvat pihasta, kylpyhuoneesta tai saunasta uupuvat, myyjä viestii joko niiden puutteesta tai remontointitarpeesta – ehkä tahtomattaan. Siksi asuntokuvaus voi olla sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Nykyään asuntokuvien joukkoon lisätään yksityiskohtia, jotka vetoavat kohderyhmään. Kuvat: Jenna Lehtonen

Vielä muutama vuosi sitten asuntoilmoituksia selatessa tuli usein vastaan kuvia, jotka olisi voinut jättää ottamatta. Oli keittiöitä, joiden tiskialtaiden päällä lojui Fairy-pulloja, makuuhuoneita, joiden sänky jäi petaamatta ja olohuoneita, joiden tv:stä näkyi jalkapallo-ottelu. Jossain vaiheessa koko kiinteistöala heräsi siihen, että ammattivalokuvaajan käyttäminen helpottaa myyntiä. Siksi nykyään törmää huonoihin kuviin entistä harvemmin. Niitä näkee oikeastaan enää silloin, kun välittäjää ei palkata.

Kalustetut asunnot menevät paremmin kaupaksi kuin tyhjät.

Kuvat myyvät puolestasi

Kuten ehkä jo tiedät, välittäjä ei myy mitään. Hän on välikäsi, jonka tehtävä on etsiä ostaja jonkun toisen omistamaan kohteeseen. Koska Suomi on edelleen täynnä auktoriteettiuskovaisia, ostamme asuntomme mieluummin niin, että välissä on joko pukumies tai korkokengillä sipsutteleva blondi. Onneksi kiinteistöalan konservatiivisuutta uskalletaan nykyään myös koetella, ja hyvä niin.

Mitä enemmän kuvat tarjoavat ostajalle informaatiota, sen parempi.

Joskus välittäjää ei kertakaikkiaan tarvita. Mikäli asuntosi ei kaipaa remontointia ja sijaitsee paraatipaikalla, se kannattaa myydä itse. Ainakin kannattaa yrittää. Ilmoituksen lisääminen markkinoille maksaa suunnilleen 150 euroa, joten budjettisi tuskin kaatuu siihen. Jos päätät myydä kotisi itse, ulkoista edes myyntikuvien ottaminen ammattikuvaajalle.

Kauniisti valaistut ja informatiiviset kuvat välittävät potentiaaliselle ostajalle tietoa, jota hän kaipaa. Kuvien tehtävä on myydä katsojalle mielikuva, jonka perusteella hän tekee seuraavan siirron eli kävelee asuntonäyttöön. Toimivat kuvat ovat kuin houkutin, joka saa ostajan innostumaan näkemästään. Parhaimmassa tapauksessa raikkaat valokuvat myös nopeuttavat kotisi myyntiaikaa.

Asuntokuvaus kannattaa aina jättää ammattilaisen harteille.

P.S. Jos tarvitset apua asuntosi kuvaamisen tai stailauksen suhteen, olen käytettävissä.

Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Koira haudattuna -podcast pääsi Spotifyin suosituimpien podcastien listalle alle viikossa

Ensimmäiset Koira haudattuna -podcast-jaksot julkaistiin perjantaina 13. tammikuuta Spotifyssa ja SoundCloudissa. Alle viikkoa myöhemmin podcast löytyi Spotifyin Suomen suosituimpien podcastien listalta. "Voisitko tehdä koira-aiheisen podastin?" Muistan, että tällainen kysymys esitettiin minulle joskus Tiktokissa. Silloin ajattelin, että tuskinpa. Tiesin, miten paljon työtä ja vaivaa podcastien tekeminen vaatii. Ensin on keksittävä sellainen idea, jossa on jotain tolkkua. […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Koiranäyttelyt ovat nykymuodossaan muinaisjäänne ajalta, jota ei enää ole

Mitä tapahtuu, kun valitsee työstettäväkseen aiheen, joka ei miellytä kaikkia? Joulukuun 8. päivä vuonna 1980 John Lennon oli palaamassa levytysstudiolta kotiin, kun hän kuuli nimensä porttikongissa ja kääntyi katsomaan. Sen jälkeen tapahtui jotakin, jonka koko maailma muistaa vieläkin, 42 vuotta myöhemmin. Vain mestarilliset muusikot jättävät jälkeensä perinnön, josta tällainen tavallinen itähelsinkiläinen voi nauttia kotisohvalta käsin […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Mitä vastuullinen koiran hankinta tarkoittaa 2020-luvulla?

Koiran hankinta on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Kun asian tekee huolella, välttää monet tyypillisimmistä ongelmista. Yksi hankki afgaaninvinttikoiran olohuoneen koristeeksi ja statussymboliksi, toinen bordercollien sohvakaveriksi. Molemmat tapaukset päättyivät siihen, että koiraparalle etsittiin hetken päästä uutta kotia lapsella puhjenneen allergian ja ajanpuutteen vuoksi. Me kaikki olemme kuulleet epäonnisia tarinoita siitä, kun koiran hankinta menee pieleen. Mistä […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some