Mitä paremmat yrityskuvat, sitä enemmän myyntiä

Milloin olette viimeksi päivittäneet yrityskuvat? Vai onko tilanne äitynyt niin pahaksi, ettei firmastanne tai sen tekijöistä löyty lainkaan tuoreita otoksia? Ei hätää, molempiin tilanteisiin löytyy ratkaisu.

Ammattikuvaajana törmään toistuvasti tilanteisiin, joissa asiakas on pulassa ilman ajankohtaisia valokuvia. Niitä tarvitaan nykyään joka paikassa – sosiaalisesta mediasta LinkedIn-profiiliin ja kotisivuilta intranettiin. Jos yrityksellä X on vimpan päälle personoidut yrityskuvat, yritys Y jää sille kilpailutilanteessa kakkoseksi. Miksikö? Koska elämme visuaalisessa maailmassa, jossa kuvilla on entistä enemmän vaikutusvaltaa. Halusit sitä tai et. Me ihmiset noteeraamme aina ensin kuvat, vasta sen jälkeen tekstin.

Vaikka ilmaiset kuvapankkikuvat tuntuvat helpolta ja houkuttelevalta ratkaisulta, suosittelen jokaiselle yritykselle ennen kaikkea personoituja valokuvia. Silloin vältytään tilanteelta, jossa asiakas törmää samoihin nauraviin naamoihin sekä hammaslääkäriaseman että siivousalan yrityksen kotisivuilla. Geneeriset kuvapankkikuvat nakertavat uskottavuutta ja loitontavat potentiaalisen asiakkaan entistä kauemmas. Miksi riskeeraisit tämän?

Kun tilaat ammattikuvaajan yrityksenne tiloihin muutamaksi tunniksi, lopputulos saattaa yllättää. Tehokas tekijä pystyy ottamaan esimerkiksi henkilöstö- ja brändikuvat yhden keikan aikana, jolloin teidän ei tarvitse kalenteroida valokuvausaikoja viikon jokaiselle päivälle. Monesti riittää, että valokuvaaja viipyy paikalla tunnin tai pari.

Hyvät yrityskuvat huomataan.

Näin saat yrityskuvat, jotka houkuttelevat uusia asiakkaita

Ennen kuin otat yhteyttä yrityksellesi sopivaan valokuvaajaan, mieti, millaiseen käyttötarkoitukseen yrityskuvat tulevat. Mitä paremman briiffin pystyt kuvaajalle antamaan, sitä todennäköisemmin lopputuloksesta tulee toivomasi.

Muista, että yrityskuvien ei tarvitse olla sellaisia, joissa ihmiset pönöttävät valkoista taustaa vasten väkinäisen ilmeen kera. Päinvastoin. Monesti toimiston oma miljöö toimii taustana, joka kertoo yrityksestä huomattavasti enemmän kuin valokuvaajan kolkko studio. Sitä paitsi, aina on hyvä erottua joukosta ja keksiä jotakin sellaista, mitä muut eivät ole vielä hoksanneet.

Kuvilla voidaan vaikuttaa tunteisiin. Millaista tunnetta haluat katsojalle välittää? Yrityskuvat pystyvät esimerkiksi vaikuttamaan positiiviseen työnantajamielikuvaan. Ota selvää, mihin kaikkialle kuvia tarvitaan ja missä niitä tullaan käyttämään. Millainen on kuvien ensisijainen kohderyhmä? Kenet niillä halutaan tavoittaa?

Jos oma pääsi lyö tässä kohtaa tyhjää, ole yhteydessä minuun, niin saat ilmaisia ideoita, näkemyksiä ja ehdotuksia siitä, miten jatkaa tästä eteenpäin. Hyvät kuvat eivät synny ajatuksen voimalla, ne syntyvät tekemällä.

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some