Mikä ihmeen sisältömarkkinointi? 10 syytä, miksi yrityksen tai organisaation kannattaa panostaa kiinnostaviin sisältöihin

Parhaimmillaan sisältömarkkinointi on sitä, että oikea asiakas saa eteensä hänelle merkityksellistä sisältöä. Tästä hyötyy ennemmin tai myöhemmin myös sisältöä tuottava yritys, joka erottuu kilpailijoistaan kohderyhmää palvelevan sisällön ansiosta.

Oletan, että olet kohdannut ongelman. Verkkosivuillenne kaivataan kipeästi sisältöjä, mutta kenelläkään ei ole aikaa kirjoittaa niitä. Ja kuten me molemmat jo tiedämme, kukaan ei kirjoita hyvää tekstiä pakon edessä. Sitä varten on kaltaisiani ammattilaisia. Meitä, joiden ei tarvitse odottaa sadepäivää tai inspiraatiota.

Jos haluat ratkaista sisältömarkkinoinnin haasteet, ulkopuolinen näkökulma tarjoaa usein ratkaisun, joka maksaa sinulle vielä takaisin. Siinä on nimittäin iso ero, tuottaako sisältöjä journalisti vai 40 vuotta talossa istunut Pirjo-Liisa, joka rakastaa asiantuntijajargonia yhtä paljon kuin kliseisiä ja puulta maistuvia markkinointitekstejä.

Mikäli haluat sitouttaa asiakkaasi, sinun kannattaa satsata sisältöihisi kuin mediatalo konsanaan. Määrää tärkeämpää mittari on laatu. Mitä enemmän tuotat lukijoillesi arvoa, sitä parempi on lopputulos. Halusitpa sitten myydä, viihdyttää tai välittää informaatiota, laadukas sisältö palvelee harmaata ja kuivakkaa kaimaansa paremmin.

Sisällöntuotantoa journalistin otteella

Seuraavaksi kerron sinulle 10 syytä, miksi sisältömarkkinointiin on syytä panostaa 2020-luvulla.

 1. Tulet nähdyksi. Hyvä sisältö huomataan ja sitä jaetaan. Et enää tarvitse journalistista mediaa julkaisemaan asiaasi, kun voit tehdä sen itse.
 2. Tavoitat oikeat kohderyhmät. Keskittymällä asiakasta palvelevaan sisältöön saat puhuteltua juuri sellaisia tahoja, joita haluat.
 3. Google on puolellasi. Hakukoneoptimoidut tekstit, joissa on oikeat hakusanat ja informatiiviset otsikot, tuovat liikennettä sivustollesi. Asiakas ei jaksa kahlata internetissä kuin mustikkametsällä, joten mitä ylemmäs pääset hakutuloksissa, sen pidemmällä olet kilpailijoistasi.
 4. Houkuttelet uusia asiakkaita tai lukijoita. Sitoutat yleisöt tekstin ja tarinoiden avulla kuin ohimennen, ilman myyntiä.
 5. Brändisi tunnettavuus kasvaa. Mitä enemmän aiheutat pöhinää, sitä useampi kuulee sinusta. Sama kaava pätee yritys- ja organisaatioviestintään.
 6. Sisältömarkkinointi on yhtä kuin edullista markkinointia. Sinun ei tarvitse sitoutua pitkiin kampanjoihin tai laittaa rahaa lehtimainoksiin. Parhaimmillaan sisältö kestää aikaa ja tuottaa sinulle tulosta vuodesta toiseen.
 7. Tulosten mittaaminen on helppoa. Google Analytics kertoo sinulle, montako kertaa teksti on luettu. Sen lisäksi näet, lähteekö tekele lentoon sosiaalisessa mediassa. Kiinnostava ja ajankohtainen teksti vetää verkossa ja toimii sinulle kätevänä mainoksena.
 8. Asiakas ei ahdistu. TV-mainokset ärsyttävät, koska ne tulevat asiakkaan luo tahtomatta. Sama ei päde sisältömarkkinointiin, jonka luo asiakas hakeutuu omatoimisesti etsiessään tietoa.
 9. Erotut joukosta. Siinä missä kilpailijasi toimii kuin 1990-luvun Simo Vaatehuoneelta, sinun luoksesi löydetään ilman myyntipuheita ja tuoteselosteita. Nykypäivän asiakasta kiinnostaa vain yksi asia – miten voit ratkaista hänen ongelmansa.
 10. Tuotat lisäarvoa sekä yrityksellesi että asiakkaillesi. Tätä lienee turha perustella sen enempää. Taidat jo ymmärtää, mistä on kyse.

Seuraavaksi mietit luultavasti sitä, mistä niitä hyviä tarinankertojia löytää? No, verkosta! Täältä internetin uumenista, josta sinä tämänkin tekstin sait eteesi. Jos olet yhtä kärsimätön kuin minä, tutustu palveluihini ja ota yhteyttä nyt eikä viidestoista päivä. Meillä voi olla hetkemme.

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some