Tervehdys!

Maailma ei tarvitse enää yhtäkään valkoista taustaa vasten otettua pönötyskuvaa eikä tekstiä, joka saa lukijan katoamaan kuin marjastajan erämaahan.

Työssäni olen kuvannut ja haastatellut ihmisiä poliitikoista poronhoitajiin. Taustani ansiosta minut voi lähettää keikalle niin Pikkuparlamenttiin kuin husky-safarille.

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri. Valmistuin Tampereen yliopistosta keväällä 2015. Pääaineeni oli tiedotusoppi, mutta opiskelin kuvajournalismin linjalla. Graduni tein piruuttani manserockista.

Namedroppailun ystäville tiedoksi, että töitäni ovat julkaisseet muun muassa Ilta-Sanomat, Koillissanomat, Suomen poliisi, Aamulehti, Paulig, Savon Sanomat, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, Vaisala, Iltalehti, Hymy, Suomen Punainen Risti, Plan International Suomi sekä Helsingin Sanomat. 


CV pähkinänkuoressa

KOULUTUS

Tampereen yliopisto 2010–2015

Yhteiskuntatieteiden maisteri, tiedotusoppi, kuvajournalismin linja

MEDIA-ALAN TYÖPAIKAT

Yrittäjä 2016–

Itä meidän -paikallismedian päätoimittaja

Kuvajournalistit ry:n hallituksen jäsen

Poliisihallitus: viestintäsuunnittelija 2018

Iltalehti: monimediatoimittaja 2016–2017

Ilta-Sanomat: kesäkuvaaja 2015 ja 2014

Koillissanomat: kesätoimittaja 2013

Savon Sanomat: lehtikuvaajaharjoittelija, 2012

Aamulehti: lehtikuvaajaharjoittelija, 2009

NÄYTTELYT JA APURAHAT

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö: Itä meidän, paikallisjournalismia Itä-Helsingistä, 2019

Itä meidän -valokuvanäyttely, Kulttuurikeskus Stoa

Patricia Seppälän säätiö: Itä meidän -projekti 2018

The Dogs of Central Park -valokuvanäyttely 2017

VAPAAEHTOISTYÖ

Kennelliiton kaverikoiraohjaaja 2016–


Arvot

Jenna tässä vielä moi.

Hymyilen koiranpennuille ja herään aamuisin samaan aikaan kuin keskivertomummot. Mielipiteeni eivät yleensä ole vaatimattomia. Siksi pidän ihmisistä, jotka erottuvat tapetista. Koirien ja perinteisten kirppareiden lisäksi rakastan esimerkiksi ukkosta, Eppu Normaalia, punaviiniä, stand uppia ja sitä hetkeä, kun onkivapa painuu pinnan alle.

Tässäpä arvot, jotka toimivat elämäni kompassina.

HUUMORI

Mitä enemmän ollaan tosissaan, sitä enemmän tilanteen koomisuus naurattaa. Mielenlaatuni on vakavasti humoristinen.

ROHKEUS

Haluan uskaltaa järkyttää vallitsevaa horrosta ja vältellä pönötystä. Yhteiskunnallista keskustelua syntyy vain silloin, kun heittää peliin reippaan teesin.

SUORANUOTTISUUS

Välttelen kaunopuheisuutta, jargonia ja kapulakieltä. Kerron mielipiteeni suoraan. Inhoan turhaa lörpöttelyä, aikaa varastavia palavereja ja ”on ilmoja pidellyt” -tyyppisiä keskusteluja. Jos on puolen minuutin asia, ei tarvitse puhua viittä minuuttia. (Kyllä, olen kärsimätön.)

UTELIAISUUS

Tämän ammatin edellytys, jota ei tarvitse perustella.

VAPAUS

Journalistinen riippumattomuus on helpompi saaavuttaa vapaana toimittajana. Kuljen omaa polkuani itsenäisesti, ilman muotteja ja lokeroita. Kuulun kaikille, mutta en kenellekään.