22/07/2020

CV-kuvaus miljöössä ja syy, miksi se kannattaa hoitaa kesällä

Valokuvaaja Harry Benson toteaa Shoot first -nimisessä dokumentissa suunnilleen näin: "Jos haluaa tehdä jostakin mautonta, kannattaa mennä studioon. Siellä voi ottaa uusintoja loputtomasti – saman kuvan voi ottaa viisi minuuttia tai vaikka viisi vuotta myöhemmin."

Tuo toteamus palaa mieleeni usein silloin, kun kuvaan miljöössä – eli lähes jokaisella keikalla. Koska olen kuvannut työkseni jo vuodesta 2009 lähtien, olen tähän mennessä oppinut jotain niin valosta kuin ihmisistä. Kun kuvaa erilaisissa lokaatioissa kodeista työpaikkoihin ja maatiloilta metsiin, oppii rakastamaan sattumaa. Sitä, että kaikkea ei voi hallita koko aikaa. Kuvaan voi koska tahansa eksyä koira tai lokki voi varastaa kuvattavan kädestä jäätelön. Se on elämää.

Suomen kesä on tunnetusti lyhyt, mutta valokuvaajalle ajanjakso on yleensä kannattava sesonki. Ihmiset heräävät horroksesta ja valmistautuvat syksyyn. Monelle se tarkoittaa työnhakua.

Räätälöity miljöö, parempi sää

Jos haluaa olla kaukaa viisas, CV-kuvaus kannattaa hoitaa alta pois jo ennen syyskuun työkiireitä. Kesä on otollisempi aika myös sen kannalta, että sinun ei tarvitse palella ulkona kauluspaita päällä. Tarvittaessa voit vaihtaa bleiserin tai pikkutakin lennosta. Talvella valoa on vähemmän, eikä pakkasessa paleltunut nenä näytä edustuskuvissa kivalta.

Mikäli tilastoihin on uskominen, heinäkuu on Suomessa vuoden sateisin kuukausi. Siitä huolimatta pitkäkestoisempia sadepäiviä on enemmän syksyllä ja talvella. Ammattikuvaajan runko kestää pienen tihkusateen tai kuuron, mutta ei koko päivän kestävää räntäsadetta. Hyvällä tuurilla kuvaaja löytää kesällä sellaisen paikan, jonka sadepilvet kiertävät kaukaa. Nimimerkillä, kokemusta on...

Monet kuvittelevat, että aurinkoinen sää on paras kuvaussää. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Itse asiassa puolipilvinen tai pilvinen sää on valon kannalta huomattavasti mukavampi vaihtoehto. Kenenkään ei tarvitse siristellä silmiä, valo on tasaisempaa ja jyrkät kontrastit valon ja varjon välillä katoavat.

CV-kuvauksen voi järjestää täysin räätälöidysti sen mukaan, kuka olet ja millaista työtä olet hakemassa. Jos rakastat luontoa ja merta, miljööksi on turha ehdottaa Itä-Pasilan urbaania betonimiljöötä. Mikäli rekrytoijalla on vastassa monta yhtä tasaista kandidaattia, persoonallisella CV-kuvalla voi tehdä vaikutuksen tai jättää muistijäljen. Studiossa valkoista taustaa vasten kuvatut pönötyskuvat tai peiliselfiet eivät välttämättä ole paras vaihtoehto niille, jotka haluavat erottua joukosta.

Mitä Bensoniin tulee, hänen sanomisiinsa on syytä uskoa. Etenkin, jos pidät kuvauksista, jotka eivät noudata valmista käsikirjoitusta tai liukuhihnamaista suorittamista. CV-kuvaus miljöössä on parhaimmillaan kuin tunnin kestävä elämysmatka, jossa kaksi ihmistä kohtaavat niin, että siitä syntyy kuvia, joilla on merkitys.

Mietitkö, miten CV-kuvaukseen kannattaa pukeutua? Lue aikaisempi kirjoitukseni aiheesta, niin tiedät, miten voit valmistautua kuvaukseen.

Tiivistäen:

  • Kesällä valoa on enemmän.
  • Kesällä voit vaihtaa asukokonaisuuksia lennossa niin, ettet jäädy.
  • Lomalla olet rentoutuneempi, ja saat varaslähdön syksyyn.
CV-kuvaus miljöössä, alk. 390€

Ota yhteyttä ja kerro kuvaustarpeistasi!

Jaa, jos kolahti:
Haluatko uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin? Liity tilaajien joukkoon!
Loading
Kennelliitto palkitsi kasvattajan, joka tuottaa maailmaan sairaina syntyviä koiranpentuja

Mopsikasvattaja Nina Suorsa palkittiin tammikuussa Kennelliiton Vuolasvirta-palkinnolla, joka on kuin tuulahdus menneisyydestä. Tiedätkö, miltä mopsista tuntuu vetää henkeä ennen sierainten avarrusleikkausta? Toisin kuin normaalikuonoiset koirat, monet brakykefaaliset eli lyhytkuonoiset koirat eivät yritä päästä leikkauksen jälkeen hengitysputkesta eroon. Päinvastoin, ne viihtyvät putki suussa. Silloin nämä koirat saavat elämänsä ensimmäistä kertaa kunnolla happea. Jos haluat demonstroida mopsin […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Koirista Itä-Helsinkiin – Tällainen oli yrittäjän vuoteni 2023

Palttiarallaa vuosi sitten julkaisin Koira haudattuna -projektistani maistiaiskuvia, joiden myötä käynnistyi loputtomalta tuntuva lumipalloefekti. Pallo vyöryy edelleen hitaasti eteenpäin ja kasvaa kerros kerrokselta suuremmaksi. Se tarkoittaa muutosta. Jos kuluneelle vuodelle pitäisi antaa nimi, se olisi Hundkarusellen. Vaikka kuluneet 356 päivää ovat sisältäneet lukuisia epämukavia hetkiä, en vaihtaisi tätä vyyhtiä pois. En jättäisi kuvaamatta niitä kuvia, […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää
Koira haudattuna -podcast etsii mainostajia kolmannelle kaudelle, haluatko mukaan?

Wuh, huh! Etsin mainostajia Suomen kuunnelluimmalle koirapodcastille. Haluatko lisätä yrityksesi tunnettuutta koiraihmisten keskuudessa tai kertoa uudesta tuotteesta podcastin kuuntelijoille? Lue lisää, mistä oikein on kyse. Koira haudattuna on koiramaailman epäkohtiin keskittyvä podcast, jonka toimittamisen aloitin tämän vuoden tammikuussa. Podcast syntyi eräänlaisena sivutuotteena samaa nimeä kantavalle apurahaprojektille, jonka lopputulos julkaistiin kesällä osoitteessa www.koirahaudattuna.fi Ensimmäiset Koira haudattuna […]

Jaa, jos kolahti:
Lue lisää

Ota yhteyttä