Agendalla rippikuvaus? Helsinki tarjoaa otoksiin monipuoliset puitteet

Rippikuvausta ei kannata jättää väliin, sillä nuoren elämässä se on usein tärkeä ja ensimmäinen merkkipaalu. Viralliset kuvat otetaan yleensä konfirmaatiopäivänä, mutta kuvauksen voi hyvin hoitaa erikseen sovittavana ajankohtana. Tärkeintä on, että malli tulee kuvatuksi haluamallaan tavalla, haluamanaan ajankohtana. 2020-luvun rippikuvissa ei siis välttämättä tarvitse enää pönöttää vaivaantuneena studiossa, vaan kuvaajan voit tilata vaikka omaan kotiisi. Ammattilainen rakentaa valot vaikka olohuoneeseesi.

Kun nuoren kuvaa studion sijaan miljöössä, samalla kertaa voi halutessaan ikuistaa otoksiin myös sukulaisia ja perheenjäseniä. Siksi juhliin kannattaa aina palkata ammattivalokuvaaja, joka hoitaa taltioinnin, jotta sinä voit keskittyä oleellisuuksiin. Harva haluaa ripustaa kännykkäkuvat valkoiselle seinälle vielä 20 vuoden päästä. Itse otetut satunnaisräpsyt eivät koskaan korvaa ammattikuvaajan merkitystä. Rippikuvauksen voi antaa nuorelle myös lahjaksi.

Kuva: Jenna Lehtonen

Varaa rippikuvaus ajoissa

Lopputuloksen ei tarvitse olla se perinteinen väkinäisellä hymyllä varustettu otos, joka päätyy isovanhempien piirongin päälle. Rippikuvaus voi olla elämys, joka muistuu vuosia myöhemmin mieleen kuin lämmin kesäpäivä. Parhaimmassa tapauksessa kuvat palauttavat niiden katsojan ajassa taaksepäin vielä kiikkustuolissa. Harva katuu sitä jälkikäteen, että panosti kuviin. Päinvastoin.

Helsinki on pullollaan sekä monipuolisia luontokohteita merenrannoista metsiin kuin urbaanimpia ympäristöjä, joissa on ripaus rosoisuutta. Vaihtoehdot kuvauspaikan suhteen eivät lopu kesken – jokaiselle löytyy jotakin. Tausta kannattaa valita rippinuoren omien mieltymysten mukaan, ei sukulaisten tai vanhempien. Mitä paremmin malli viihtyy paikassa, sen paremmalta näyttää lopputulos. Esimerkiksi näihin kuviin Helsinki rantoineen tarjosi mahtavat puitteet.

Kuten ehkä jo tiedätkin, kesä on kuvaajien kulta-aikaa. Siksi rippikuvaus kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä kuvaajien kalenterit ovat yleensä kesäsesongin aikaan täynnä erilaisia tapahtumakuvauksia häistä hautajaisiin. Jos asut pääkaupunkiseudulla tai haluat kuvaajaksesi helsinkiläisen, luet juuri pätevän kuvaajaehdokkaan kirjoittamaa tekstiä. Mikäli rippikuvaaja on vielä löytymättä, minä olen yksi vaihtoehto.

Jos kuvauspaikka vielä mietityttää, paljastan suosikkikohteeni sinulle mielelläni. Kaikista parhaiten tunnen Itä-Helsingin ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Ota yhteyttä jo tänään! Kerro toiveistasi ja siitä, mikä voisi olla rippikuvaukselle potentiaalinen ajankohta. Tutustu myös kuvaportfoliooni, niin tiedät vielä enemmän.

Rippikuvaus miljöössä alk. 390 euroa

Ota yhteyttä

  Jenna Lehtonen


  Toimitan kuvia ja tekstejä. Mielellään yhdessä.
  [email protected]
  +358 50 36444 80
  Itä-Helsinki
  Y-tunnus 2754766-3


  Rekisteriseloste ja tietosuoja

  Some